Diverse

Am intrebat 100 de contabili  (II)

Am intrebat 100 de contabili  (II)
Laurentiu Ianculescu

Pentru contabili intr-o firma de contabilitate

  1. Formarea si dezvoltarea profesionala vor fi platite de firma. Trebuie doar sa demonstrate ca acel curs este esential pentru activitatea voastra. Fireste, cele mai multe firme va pun sa semnati un acord ca in baza acelor cursuri suportate de ele veti sta un timp minim in firma. Chiar si asa, cand vreti sa plecati, totul este sa platiti acele cursuri.
  2. Aveti un venit minim garantat. Dar garantia, de cele mai multe ori tine de atingerea unor targete sau de realizarea anumitor proiecte de munca.
  3. Aveti un concediu minim garantat, pe an, platit.
  4. Aveti un program bine stabilit si nu trebuie ca, in acelasi interval de timp, sa ajungeti la ITM, sa depuneti un dosar de TVA, sa duceti dosare de recuperare la CASMB si sa va mai vedeti si cu un client.

Merita sa lucrez intr-o firma de contabilitate?!

  1. Venitul lunar creste foarte greu si trebuie corelat cu ceva anume. De regula, volumul vostru de munca si responsabilitatea cresc exponential fata de eventualele cresteri de salariu.
  2. Este foarte posibil ca perioada de concediu sa nu vi se aprobe atunci cand doriti, chiar daca, pana la urma, veti beneficia de ea.
  3. Timpul de lucru depaseste orele pe care trebuie sa le prestati zilnic. De cele mai multe ori fara plata. Pentru ca altfel va izoleaza ceilalti colegi contabili ca nu puneti “osul la treaba”. Nu conteaza ca ei stau, la tigara, la cafea si in pauza de masa, timp in care voi va lucrati proiectele. Este suficient sa plecati zilnic la ora la care vi se termina programul, pentru a fi catalogat ca un coleg / o colega care nu tine cu firma.

Aici imi aduc aminte ca, pe vremuri, am fost la un interviu pentru postul de contabil sef la o firma foarte mare din domeniul IT. Toate bune si frumoase, pana cand am intrebat de program. Si directorul de la HR mi-a raspuns direct: “La contabilitate programul este de la 09.00 – 18.00. Dar nimeni nu pleaca inainte de 21.00”. M-am ridicat si am plecat, lasandu-l buimac de domnul director care, cu siguranta nu mi-a inteles gestul. Care gest era clar: nu voi lucra niciodata intr-o firma care din start nu-mi respecta expertiza si cunostintele si care vrea doar sa ma vada zilnic acolo.

  1. Oricand se pot face concedieri.

 

 

imagine de pe https://www.freeimages.com/

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact