Diverse

Am intrebat 100 de contabili  pentru voi (I)

Am intrebat 100 de contabili  pentru voi (I)
Laurentiu Ianculescu

Ce spun profesionistii contabili despre munca lor

Exista persoane care inca nu au decis ce drum sa aleaga in viata pentru a-si desfasura profesia de contabili. Unii sunt salariati si simt ca vor mai mult, iar acel mult nu are legatura cu o multinationala si nici cu o firma mai mare.

Acestia doresc sa plece pe cont propriu si sa puna bazele unui mic antreprenoriat in contabilitate. Acestia sunt, asa cum le spun eu, ContaPrenorii. Cu sau fara experienta prea multa, dar satui sa mai raporteze unor superiori al caror rol, de multe ori, este doar unul decorativ intr-o firma, fiind relatia unui puternic om de afaceri care sta in spatele firmei.

Altii sunt pe cont propriu si considera ca pot oferi mai multe daca fac parte dintr-o firma mare. Considera ca acolo au mai multe optiuni si pot desfasura campanii si proiecte carora, pe care, pe cont propriu, nu au capacitatea financiara si relationala de a le porni.

Am discutat cu mai multi contabili, din ambele domenii, iar mai jos va dau parerile lor. Care, sper sa fie de ajutor pentru toata lumea. Astazi sunt parerile despre munca de contabil pe cont propriu.

Contaprenorul – un fel de Sergiu Nicolaescu  al contabilitatii

Adica regia, scenariul, productia si rolul principal il detine ContaPrenorul. Pro-urile de a fi un contabil independent

  1. Ai libertatea de a-ti conduce afacerea asa cum doresti.
  2. Poti alege ce clienti sa ai sau pe ce nisa sa iti desfasori activitatea.
  3. Poti alege zilele si orele in care sa lucrezi. Poti veni la 5.30 dimineata (cum vin eu in perioadele cand am mult de lucru si vreau liniste) si sa pleci la 14.30. Sau poti veni la 10.00 (dimineata te duci la sala, sa mai reduci efectele statului pe scaun) si sa pleci la 19.00 sau efectiv cand iti termini treaba.
  4. Poti alege sa ai un sediu, sa lucrezi de acasa ca sa economisesti banii de chirie) sau sa lucrezi direct la client (de cele mai multe ori clientii sunt dispusi sa puna la dispozitia contabilului un birou in incinta lor).
  5. Si ce e mai important, poti alege cand si cat timp sa pleci in vacanta.

 

Ca si prestator independent de servicii aveti nenumarate oportunitati, mai ales ca, in Romania actuala, din ce in ce mai multi isi externalizeaza serviciile de contabilitate pentru a economisi bani si pentru a imparti raspunderea eventualelor erori. Si, asa cum aprecia un distins domn professor, membru CECCAR, la ora actuala piata de contabilitate din Romania este impartita in proportie de aproximativ 80% nu de catre marii si medii jucatori in contabilitate, ci de catre micile cabinete profesionale.


Nivelul veniturilor obtinute depinde doar de tine, de capacitatea ta de a prelua contracte si a face fata acelor contracte. Adica nu sunteti limitati la a avea un singur angajator.

Limitari ale ContaPrenor-ului

  1. Este foarte posibil ca, daca va lansati pe o nisa, sa fiti in imposibilitatea de a oferi servicii si pe alte nise. In schimb, o firma mare de contabilitate este pregatita sa ofere servicii in orice domeniu si la orice nivel.
  2. Pregatirea profesionala a voastra sau a salariatilor, o veti plati din buzunarul propriu.
  3. Promovarea trebuie, de asemenea,sa o faceti singuri. Fie platind servicii specializate ale unei firme. Cu banii vostri, desigur.

 

 

imagine de pe https://www.freeimages.com/

 

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact