Diverse

ANALIZA FINANCIARA & BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI AL COMPANIEI

ANALIZA FINANCIARA & BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI AL COMPANIEI
Laurentiu Ianculescu

cursuriIn zilele de 25 – 28 august 2016, la Neptun, Cocor Spa, doamna Dr. Ec. Maria Costache, Expert Consultant cu recunoastere internationala (CMC), Director de Programe si Proiecte Internationale, expert PHARE, membru CECCAR, AMCOR, ANEVAR si AROMAR, va sustine un seminar de analiza financiara si buget de venituri si cheltuieli al companiei.

Scopul acestui seminar este de a oferi participantilor instrumentele necesare evaluarii financiar-contabile in timp real a companiei pe care o conduc pentru  cunoasterea starii de sanatate financiara a acesteia, precum si de a evidentia modul in care deciziile financiare si fiscale afecteaza afacerea in care sunt implicati.

Seminarul propune un Ghid practic de diagnostic financiar şi previziune financiara. Se vor viza studierea evolutiei situatiei patrimoniale şi a rezultatelor prin comparatii inter-anuale, confruntând cu rezultatele obtinute in societati similare sau concurente.

Analiza vizeaza posiblitatea de a se pronunta asupra: exploatarii şi rezultatelor; echilibrului financiar; adecvarii mijloacelor la resurse; randamentelor companiei in gestiunea investitiilor sale.

De asemenea consultantul propune utilizarea unui Model – macheta de managemet al fluxurilor de numerar si bugetare care se concentreaza asupra conceptului de model financiar al companiei. Modelul are ca scop intelegerea functionarii organizatiei din punctul de vedere al echilibrelor financiare, al sistemelor de raportare manageriala, cât si familiarizarea cu principalele metode si tehnici de bugetare si este prezentat in format electronic (MS OFFICE EXCEL) fiind usor de adaptat in orice societate comerciala, rapid si fara costuri exagerate.

Seminarul se adreseaza in special managerilor si acelor persoane din companie, care au responsabilitati financiare in obiectivele lor de evaluare, cu sau fara calificare financiar-contabila.

SUBIECTE ABORDATE:


 1. Etapele diagnosticului financiar:
 2. Construirea instrumentelor de analiza:
 3. Tabloul soldurilor intermediare de gestiune (SIG)
 4. Bilanturile functionale
 5. Tabloul de finantare
 6. Demersul previziunilor financiare:
 7. Examinarea sistemului de previziuni ale intreprinderii;
 8. Analiza incidentelor potentiale rezultând din diagnosticurile precedente;
 9. Elaborarea contului de profit şi pierderi si a bilantului previzional;
 10. Constructia bugetului de trezorerie
 11. Determinarea rezultatelor previzionale pt evaluarea performantelor.
 12. Analiza ratelor:
 13. Analiza activitatii intreprinderii prin examinarea in evolutie: a structurii CA si a marjelor pe sector
 14. Principalii Indicatori economico-financiari; Rapoarte de Analiza; Rate de rentabilitate; Rate de lichiditate, rate de indatorare
 15. Analiza echilibrului financiar
 16. Determinarea gradului de indatorarea a intreprinderii
 17. Detectarea  riscurilor de faliment prin metoda scorurilor
 18. Analiza SWOT
 19. Concluziile diagnosticului financiar
 20. Utilizarea Bugetului de venituri si cheltuieli ca instrument  de conducere
 21. Bugetare 2016/2017: construirea bugetului general in 12 tablouri; Bugetul activitatii generale; Bugetul activitatii de trezorerie, determinarea fluxului de lichiditati; Modelul propus presupune ordonarea informatiilor pe termen scurt intr-un buget general, care trebuie sa fie activ si dinamic prin comparatii frecvente, regulate, intre rezultatele efective si cele bugetate.

Mai multe detalii gasiti pe www.wtib.ro

+Mail:wtib@wtib.ro

7Fax: (021) 319 12 96

Persoana de contact:

Silvan Constantin

Mobil: 0724 413 568

Telefon: (021) 202 44 09

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact