Diverse

Cand si de catre cine se fac platile pentru accize?

Cand si de catre cine se fac platile pentru accize?
Ionut Bratanov

accizeCine le face?

Plata efectiva a accizelor le face un contribuabil care face achizitii de produse accizabile, dar exista cazuri in care aceasta plata este facuta de catre destinatarul inregistrat.

Pentru produse cum sunt bauturile aloolice, alcoolul, tutun si produsele energetice, plata se face de destinatarul inregistrat pana la exigibilitatea acestora, adica pana pe 25 a lunii urmatoare exigibilitatii.

Pentru benzina, motirina, GPL si cherosen, plata se face tot de catre destinatarul inregistrat, insa pana la livrarea produselor in locatia autorizata vanzarii.

Destinatarul inregistrat este primeste o autorizatie de la organul competent si pentru anumit timp de produse. Acesta primeste doar ocazional produse accizabile, si pentru o cantitate limitata si pentru o perioada scurta de timp.

Produsele accizabile sunt mentionate in Codul fiscal, lista acestora se modifica destul de des, insa se poate modifica si nivelul acestora.

Cand se face plata?

Plata accizelor se face pana pe 25 a lunii urmatoare inclusiv a lunii in care acciza devine exigibila, conform ART. 206^51 din Codul Fiscal. Daca produsele accizabile urmeaza un proces de transformare, de exemplu projirea cafelei verzi, plata accizei se face in maxim 5 zile lucratoare de la import, conform ART. 206^7 din Codul Fiscal.


De unde puteti afla toate informatiile?

Trebuie mentioat faptul ca informatiile complete in ceea ce privesc accizele le puteti afla consultand codul fiscal la Titlul VII care se cheama “Accize şi alte taxe speciale”.

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact