Diverse

Cashflow Management si Bugetare

Cashflow Management si Bugetare
Laurentiu Ianculescu

cashflowIn perioada 25 – 27 iulie, la Hotel Palas din Mamaia, sub organizarea World Trade Institute Bucharest, se va desfasura o sesiune informativa privind Casflow Managementul si Bugetarea, care va fi sustinuta de catre doamna Doctor Ec. Maria COSTACHE (CMC), Expert Consultant cu recunoastere internationala, Certified Management Consultant (CMC), Director de Programe si Proiecte Internationale, expert PHARE, membru CECCAR, AMCOR, ANEVAR si AROMAR cu experienta de peste 20 ani in training si consultanta specializata pentru companii.

Consultantul propune utilizarea unui Model – macheta de managemet al fluxurilor de numerar si bugetare care se concentreaza asupra conceptului de model financiar al companiei. Modelul are ca scop intelegerea functionarii organizatiei din punctul de vedere al echilibrelor financiare, al sistemelor de raportare manageriala, cat si familiarizarea cu principalele metode si tehnici de bugetare si este prezentat in format electronic (MS OFFICE EXCEL) fiind usor de adaptat in orice societate comerciala, rapid si fara costuri exagerate.

Pentru a lua decizii – strategice si operationale – managerii au nevoie de un sistem de informatii care sa le permita rezolvarea in timp real a problemelor cu care se confrunta.

In climatul economic actual, in care societatile se confrunta cu o acuta lipsa de lichiditati, datorata blocajelor financiare existente si crizei economice globale, managementul fluxului de numerar si o bugetare corecta, proactiva, bazata pe informatii in timp real sunt elemente vitale pentru succesul companiilor in anul 2014.

Scopul acestui seminar – atelier de 2 zile este de a oferi participantilor instrumente concrete si de a prezenta tehnici de ultima ora pentru o bugetare proactiva si cunoasterea starii financiare a companiei in timp real.

Cursul se adreseaza echipelor de management din companie, care au responsabilitati financiare si de bugetare in obiectivele lor de evaluare.


Tematica

 • 1. Sursele de date si scopurile analizei financiare
 • 2. Retratarea informatiilor contabile – bilantul contabil, bilantul functional
 • 3. Agregatele financiare
 • 4. Relatia fundamentala a trezoreriei
 • 5. Cash-flow-ul si Tabloul de finantare
 • 6. Capacitatea de autofinantare, nevoile de finantare ale firmei si echilibrul financiar
 • 7. Ciclul financiar si ciclul de exploatare
 • 8. Rentabilitatea financiara; Indicatori
 • 9. Exemplificarea modelului financiar pe date concrete ale unei companii client: Bilantul financiar, Contul de Profit & Pierdere, Cashflow direct si indirect, previziuni, etc

Bugetare 2014

 • -construirea bugetului general in 12 tablouri;
 • -Bugetul activitatii generale;
 • -Bugetul activitatii de trezorerie, determinarea fluxului de lichiditati;
 • -Modelul propus presupune ordonarea informatiilor pe termen scurt intr-un buget general, care trebuie sa fie activ si dinamic prin comparatii frecvente, regulate, intre rezultatele efective si cele bugetate.
 • -Verificari si corelatii.
 • -Rapoarte de analiza si control la indemana managerilor. Concluzii.

 

Mai multe detalii gasiti pe www.wtib.ro

Fax: (021) 319 12 96 / Email: wtib@wtib.ro / Tel: (021) 202 44 09/

Persoana de contact:  Silvan Constantin, 0724 413 568

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact