Diverse

Ce este direct-debit-ul?

Ce este direct-debit-ul?
Laurentiu Ianculescu

direct debitInformatii generale despre direct-debit

Cum faci cu platile lunare

Deobicei facturile de utilitati sau abonamentele pe care le faceti, trebuiesc platite periodic indiferent de perioada, ceea ce este o evidenta in plus.

De exemplu utilitatile pe care le platiti luar ar putea fi: lumina, abonamentul telefonic, abonamentul de internet, abonamentul de cablu-tv, si altele. Ca sa le puteti achita puteti face drum pana la fiecare furnizor de servicii sau sa mergeti cu factura la banca la care are cont sa o achitati, de multe ori contra unui comision. Acest lucru va poate lua intre cateva ore si chiar o jumatate de zi pe luna, adica cateva zile in decursul unui an.

Desigur, ati putea sa faceti platile on-line, in cazul acesta va puteti salva niste plati, la care lunar sa modificati suma si sa aprobati plata. In acest caz, deasemena trebuie sa aveti la indemana factura, digipass-ul si bineinteles acces la internet.

 

Platile prin direct-debit

In cazul in care aveti un abonament cu suma fixa, sau in mare parte fixa, puteti intreba furnizoruld e servicii daca are servicii de direct-debit cu anumite banci. Pe baza acestui serviciu, furnizorul trimite datele facturate catre dumneavoatra la banca, urmand ca aceasta la scadenta sa va debiteze contul curent.


Bineinteles ca sa se intample aceste lucruri ar trebui sa va dati acordul, astfel, in anumite conditii, banca va poate trage banii la scadenta. Se poate stabili si o limita maxima a sumei debitate, astfel se pot elimina erorile, sau situatia de a ramane fara bani pe card.

De exemplu, daca aveti abonamentul telefonic de 50 ron pe luna, si aveti semnat un protocol de direct debit cu bnaca si furnizorul de servicii voce, la scadenta suma de 50 ron va fi trasa din contul dumneavoastra. In cazul in care aveti consum suplimnentar, si ati vrea mai intai sa va informati in privinta acestuia, puteti pune limita maxima de 70 ron/luna, astfel daca factura va fi de 75 de ron, aceasta nu va fi platita prin direct debit, urmand sa o platiti prin metodele clasice. Aceasta limita puteti sa o stabiliti cum doriti, in functie de prioritati.

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact