Diverse

Ce faci daca angajatul paraseste locul de munca?

Ce faci daca angajatul paraseste locul de munca?
Ionut Bratanov

contract de muncaCum incetez un contract de munca?

Daca angajatul a parasit fara motiv locul de munca, si nu mai reapare dupa o perioada importanta de timp, patronul este in situatia de a inceta contractul de munca, insa trebuie sa isi ia niste marje de precautie in ceea ce priveste legislatia muncii.

In primul rand se constituie un comitet de ancheta care face un referat prin care se constata faptul ca angajatul nu este prezent la locul de munca, si in acelasi timp orele nelucrate nu se ponteaza, nefiind platite. In referatul de mai sus se mentioneaza toate abaterile constatate de-a lungul timpului, si daca sunt unele prejudicii aduse societatii, cat si alte clauze din Contractul Colectiv de Munca, care au fost incalcate.

Cum se face decizia de incetare?

Decizia de incetare a contractului de munca, se intocmeste de catre administratorul societatii sau de persoana delegata sa semneze acest document, in care se notifica faptul ca incetarea contractului indivitual de munca survine in temeiul prevederilor art. 61 lit A din Codul Muncii, disciplinar.

Se trimite la adresa de domiciliu a angajatului, urmatoarele documente: Referatul semnat in original si Decizia de incetare a Contractului Individual de Munca. Plicul se trimite recomandat, pentru a avea dovada primirii acestuia de catre angajat. Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.


 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact