Diverse

Cum economisești bani în studenție

Cum economisești bani în studenție
Laurentiu Ianculescu

Pe lângă cheltuielile cu cazarea și suporturile de curs, studenții cheltuie foarte mulți bani în viața socială, ceea ce nu este un lucru rău, având în vedere că sunt ultimii ani în care poți copilări, iar responsabilitățile sunt minimale. Totuși, pentru a avea mai mulți bani pentru distracție, trebuie să faci mici ajustări. De asemenea, studenți este perioada în care trebuie să investești foarte mult în tine, pentru a putea obține un job cât mai bun după terminarea studiilor. Dacă vrei să mergi la cursuri de profesionalizare sau să pleci în altă țară, poți apela la www.heti24.fi pentru a găsi banii de care ai nevoie.

Dacă te gândești că nu poți economisi pentru că îți rămân foarte puțini bani de buzunar după ce plătești facturile te înșeli. Sunt multe domenii unde poți tăia costuri. Unul dintre acele domenii este chiria. Dacă nu stai la căminul facultății, cel mai probabil plătești foarte mult pe o cameră închiriată de la un cămin privat sau pe un apartament. Poți economisi bani dacă te muți într-un apartament cu mai multe camere și îți cauți colegi de locuință. Astfel, nu numai costurile de ședere vor scădea, dar și cele de utilități pentru că vei împărți abonamentele cu colegii tăi. Ideal ar fi să cauți o locuință nu tocmai centrală, unde chiria este mai mică. Totuși, trebuie să ai un mijloc de transport în apropriere, de preferabil direct, către universitate sau zona în care ai cursuri.

Și la manuale sau suporturi de curs poți economisi bani. Pentru că sunt de cele mai multe ori obligatorii trebuie să investești în ele. Totuși, nu trebuie să plătești întotdeauna prețul întreg pentru ele. Poți să le cumperi folosite de la colegii mai mari sau să împarți costul cu un coleg de cameră. Mai poți să copiezi la xerox anumite capitole, dacă nu ai toții pentru a cumpăra o carte, însă pe termen lung, va fi mult mai costisitoare această metodă. De asemenea, pentru a avea un ban în plus pentru manuale, ai putea să le vinzi pe cele vechi la sfârșitul anului sau semestrului.


Și pentru că vei vorba de câștigarea unor bani, poți să mărești suma pe care o ai în buzunar în fiecare lună făcând mici job-uri care să nu te țină legat de un birou. Poți să încerci să scrii pentru reviste, să aplici chestionare pentru firmele de sondaje, să faci parte din focus-grupuri sau chiar să plimbi câini sau să ajuți oamenii să se mute. Este foarte greu să ți un job full time sau chiar part time în timpul facultății pentru că te leagă de un birou. Însă, poți căuta job-uri pe care să le faci de acasă sau care să aibă program flexibil pentru a avea un ban în buzunar.

aplici chestionare pentru firmele de sondaje, să faci parte din focus-grupuri sau chiar să plimbi câini sau să ajuți oamenii să se mute. Este foarte greu să ți un job full time sau chiar part time în timpul facultății pentru că te leagă de un birou. Însă, poți căuta job-uri pe care să le faci de acasă sau care să aibă program flexibil pentru a avea un ban în buzunar. De asemenea, dacă ai nevoie mai mulți bani, poți opta oricând pentru un împrumut pentru studenți (opiskelijoille).

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact