Diverse

Cum poate un neplatitor de TVA sa factureze in UE?

Cum poate un neplatitor de TVA sa factureze in UE?
Ionut Bratanov

TVAPoate factura un neplatitor de TVA in UE?

In primul rand, e bine de stiut, ca un agent economic sa faca factura intracomunitara trebuie sa fie platitor de TVA si inregistrat in ROI. In cazul in care agentul economic nu este inregistrat in ROI, nu poate vinde bunuri sau servicii peitru tarile intracomunitare, scutirea de plata a TVA referindu-se doar la activitatile din Romania.

Cum procedez in acest caz?

Solutii sunt doua, si anume:

a) Inregistrarea ca platitor de TVA, apoi inregistrarea in ROI

b) Obtineti CUI special pentru achizitii si livrari intracomunitare.

Avantaje si dezavantaje ale cazurilor de mai sus

Daca pentru primul caz sunt destul de multe avantaje cat si dezavantaje, printre care se pot numara deducerea TVA la achizitii in Romania, vanzarea cu TVA din momentul inscrierii , sau declararea lunara a decontului de TVA, si altele, in al doilea caz avantajul este ca declaratiile se fac doar in luna pentru care s-au efectuat achizitii sau livrari de bunuri sau servicii intracomunitare, si in cazul achizitiei, este necesara plata TVA-ului aferent achizitiei in Romania. Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


View Comments (1)

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact