Diverse

Cum sa iti dublezi productivitatea

Cum sa iti dublezi productivitatea
Laurentiu Ianculescu

productivitateaTi se intampla sa nu-ti ajunga timpul ca sa termini tot ce scrie pe to do list?

Ai avea nevoie de 26 de ore ca sa poti termina tot ce ti-ai propus?

Cunosti oameni care par sa faca de doua ori mai multe lucruri decat tine in acelasi interval de timp?

O concluzie la care am ajuns in urma cu multi ani este ca oricetehnici de time management as gasi, tot 24 de ore voi avea la dispozitie…

Profunda concluzie, nu-i asa?

De atunci, in loc de tehnici de time management, m-am concentrat mai mult sa studiez tehnici de productivitate, care ma ajuta sa performez in timpul limitat pe care-l am la dispozitie intr-o zi.

In acest articol as vrea sa iti vorbesc despre cea mai bunastrategie de productivitate care functioneaza pentru mine si care s-ar putea sa iti aduca rezultate incepand de… acum.

Este acel principiu care, aplicat corect, iti poate chiar dubla productivitatea intr-o perioada foarte scurta de timp.

Aceasta tehnica se numeste: “Imparte ca sa inmultesti“.

Sunt multe task-uri, proiecte si sarcini de care nici nu vreau sa ma apuc pentru ca imi este groaza de cat de mult am de lucru. Sentiment absolut normal de altfel.

Tin minte ca atunci cand eram copil si ieseam pe camp sa strangem fanul, aveam acelasi sentiment cand vedeam un lot mare de pamant cu fan imprastiat.

Bunicul meu, cu multa intelepciune, imi spunea: „Dragule, fa doar bucata aceasta, ca de restul ne ocupam noi.” Si in secunda respectiva parca primeam o injectie de motivatie si energie pentru a incepe munca.

Evident, cand terminam bucatica respectiva trebuia sa ma ocup de o alta bucatica.

Dar era ok, pentru ca in mintea mea nu parea un „munte prea inalt de urcat”.

Ce a facut bunicul meu cu mine este exact ce fac eu acum cu creierul meu. Ii arat ca nu este un proiect mare care nu o sa se termine niciodata. Este doar o mica bucatica din proiect care poate fi facuta acum.

De exemplu, ca sa scriu acest articol, am nevoie de timp, energie, concentrare si studiu. Au fost perioade in viata mea in care as fi facut tot posibilul sa aman acest task pana in ultimul moment.

Acum, in schimb, folosesc aceasta tehnica de „Imparte ca sa inmultesti” si ma concentrez pe bucati din sarcina. Chiar imi structurez pe o foaie inainte sa incep.

Sarcina: Articol pentru blog

Imparte ca sa inmultesti:


Sarcina nr. 1. Despre ce voi vorbi in acest articol?

Sarcina nr. 2. Verific alte articole / capitole din cartile preferate despre acest subiect.

Sarcina nr. 3. Definesc ce mi-ar placea sa faci tu, cititorul meu, la sfarsitul articolului.

Sarcina nr. 3. Scriu articolul.

Sarcina nr. 4. Definesc titlul (in functie de ce am scris in articol).

Sarcina nr. 5. Recitesc si corectez articolul.

Sarcina nr. 6. Caut o imagine reprezentativa pentru articol.

Sarcina nr. 7. Scriu e-mail-ul pe care-l voi trimite catre tine anuntand acest articol.

In acest fel am reusit sa impart sarcina mea de a scrie un articol in bucati micute pe care le pot face pe rand, sau chiar in zile diferite sau ore diferite.

Mult mai usor ma apuc de lucru cand stiu ca imi ia doar 5 sau poate 15 minute acea sarcina, decat daca stiu ca voi sta acolo doua ore.

Iti mai recomand sa scrii aceste etape si sa tai cu o linie fiecare etapa dupa ce ai parcurs-o. In acest fel vei simti si satisfactie, care iti da energie, care te duce la actiune si aceasta actiune aduce rezultate… Iar rezultatele aduc satisfactie, care iti da energie… si asa mai departe.

Recomandarea mea este sa folosesti aceasta tehnica cu o sarcina neimportanta, ca sa vezi cum functioneaza. Daca iti place rezultatul, aplica si la alte sarcini.

Daca nu devii mai productiv, atunci citeste mai departe.

Desi la inceput ti-am spus ca iti voi da o singura strategie, as vrea sa introduc aici un obicei care iti poate manca timpul (la propriu!).

Este vorba despre: amanare (sau procrastinare).

Probabil cel mai mare inamic al productivitatii. Sunt oameni care amana totul si orice.

Sunt oameni care amana doar lucrurile care nu le plac si sunt oameni care rar amana un lucru. Dar toti, si cand spun toti, ma refer chiar la toti, la un moment dat am avut acest inamic.

 

Articol scris de Lorand Soares Szasz, trainer, speaker, business coach si antreprenor, preluat cu acordul  lorand.biz.

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
View Comments (1)

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact