Diverse

Cum se deschide un cont curent la banca

Cum se deschide un cont curent la banca
Laurentiu Ianculescu

cont curentCont curent pentru o firma 

Cand se deschide un cont curent?

Societatile comerciale au dreptul sa lucreze cu cash, in anumite limite, dar in general platile si incasarile se fac prin intermediul unui cont current bancar. Acesta se deschide la infiintarea societatii comerciale la varsarea capitalului social, sau ulterior.

O firma poate sa-si deschida mai multe conturi curente, la mai multe banci, in mai multe valute.

Pentru a putea deschide conturi curente la bancile comerciale, respectivele institutii financiare cer viitorului client mai multe documente pentru a putea verifica autenticitatea clientului dar si pentru a putea raporta Autoritatii superioare diferite rapoarte specifice.

 

Acte necesare deschirerii unui cont curent

Actele necesare ar trebui sa fie standard, insa unele banci dau dovada de exces de zel, de aceea se poate pierde mult timp pana se poate utiliza efectiv contul curent.

Printre cele mai importante acte necesare deschiderii contului curent ar fi:

-Actele de constituire a societatii in original si copie,

-Certificatul(certificatele) de inmatriculare la la ORC sau Ministerul Finantelor,


-Certificat constatator de la ORC valabil, unele banci pot scoate ele certificat contra unei taxe,

-Actele imputernicitilor pe cont in original si copie, Stampila.

 

Fiecare banca are rigorile sale si poate pune accent pe un element sau altul, astfel conditiile de a putea deschide un cont ar fi ca societatea sa nu fie inactiva, sa nu fie suspendata si altele.

 

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact