Diverse

Cum te inregistrezi cu TVA

Cum te inregistrezi cu TVA
Ionut Bratanov

platitor de TVACum pot deveni platitor de TVA?

In ce conditii ma pot inregistra?

Daca sunteti in cazul in care trebuie sa inregistrati compania ca platitoare de TVA, trebuie sa stiti ca sunt 2 cazuri in care se poate intampla acest lucru, si anume:

  • -prin depasire de plafon al Cifrei de Afaceri, care in acest moment este de 220.000 ron, adica 65.000 de Euro calculati la cursul de la data aderarii Romaniei la UE,
  • -prin optiune, la cererea dumneavoastra.

Inregistrare prin depasire de plafon

Daca ati constatat ca cifra de afaceri se apropie de suma de 220.000 ron in decursul anului, aveti obligativitatea sa va inregistrati in scopuri de TVA in luna in care s-a constatat depasirea plafonului, mai exact in termen de 10 zile de la constatarea depasirii plafonului. Actele necesare depunerii sunt:

Inregistrare prin optiune

In cazul inregistrarii prin optiune, trebuie depuse un set mai mare de acte, din care sa rezulta ca respectiva companie intruneste punctajul de minim 45 de puncte. Actene lecesare sunt urmatoarele:


Dupa depunerea acestor documente, se va face o vizita la locatia unde isi are activitatea societatea, pentru a verifica daca aceasta intr-adevar isi desfasoara activitatea in respectivul spatiu. Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

 

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact