Diverse

Firma OFF-SHORE inregistrata in Romania

Firma OFF-SHORE inregistrata in Romania
Ionut Bratanov

firma off-shoreCe este firma Off-shore

Sunt firmele care va pot ajuta la o optimizare fiscala optima, pentru a economisi taxele din tara de origine, sau chiar in aceeasi tara.

Multe persoane folosesc notiunea de firma off-shore pentru o companie inregistrata in alta tara, ce poarta denumire de Paradis Fiscal.

Dar poate o firma din Romania sa gazduiasca companii care pot concura cu companiile offshore din paradisurile fiscale? Daca intrati in detalii, veti putea vedea, ca la un nivel mai mic, se poate optine aceleasi avantaje ca de la o firma offshore inregistrata intr-un paradis fiscal, si cu costuri mult mai scazute.

Exemplu de calcul

In cazul in care aveti o companie in Romania care plateste impozit pe profit de 16 % si impozit pe dividende de 16 %, in total 32 %, puteti apela la serviciile unei terte microintreprinderi, platitoare de impozit pe venit de 3%, astfel externalizand profitul la aceasta, platind doar 3% in loc de 16 %. In final economia poate ajunge pana la 13 % din impozitul pe profit ce trebuie sa-l achitati statului Roman. Restrictii sunt mai multe, si bineinteles acestea tin in general de valoarea sumei, tin de serviciile prestate, de capacitatea microintreprinderii de a presta aceste servicii, si de legalitate. Aceste lucruri se pot rezolva cu costuri minime.

In cazul in care aveti inregistrata o companie in alta tara membra UE, in care platiti impozit pe profit, exista posibilitatea ca acest impozit sa fie mult mai mare decat cel proacticat in Romania, de 16%, de aceea , o microintreprindere inregistrata in Romania va poate ecomomisi o suma importanta.


Daca aveti de plata impozit pe profit de 8.000 Euro, aferent unui profit de 50.000 euro, in cazul mutarii profitului pe microintreprindere, suma de plata este de 1.500 de Euro, la care se adauga cheltuieli de administrare a microintreprinderii. O economie de minim 5.000-6.000 de euro este importanta pentru o companie mica, care incearca sa supravetuiasca. Desigur ca exportul de profit se poate face catre mai multe microintreprinderi, pentru ca o conditie importanta a microintreprinderii este sa aiba cifra de afaceri anuala de cel mult 65.000 euro. Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact