Diverse

Iesirea din sistemul TVA la incasare

Iesirea din sistemul TVA la incasare
Laurentiu Ianculescu

TVA la incasareCand se poate renunta la TVA la incasare

1. Cand cifra de afaceri a firmei depaseste 2.250.000 lei.

2. Prin optiune – desi este persoana eligibila pentru aplicarea sistemului si CA<2.250.000 lei, totusi persoana renunta la aplicarea sistemului TVA la incasare.

Cum se iese din sistem

Pentru iesirea din sistem, prin depasirea plafonului, Notificarea (Formularul 097) se depune pana pe 25 inclusiv a lunii urmatoare perioadei fiscale in care plafonul a fost depasit. Se aplica sistemul pana la sfarsitul perioadei fiscale urmatoare celei in care plafonul a fost depasit. Radierea din Registru se face pana la data de 1 a perioadei fiscale urmatoare celei in care a fost depusa notificarea sau din oficiu.


Ce se intampla in caz ca nu se face notificarea la depasirea CA

In situatia in care persoana care depaseste plafonul nu depune notificarea, aceasta va fi radiata din oficiu din Registru de catre organele fiscale.

Pentru livrarile/prestarile efectuate de persoana respectiva se aplica regulile generale de exigibilitate, iar dreptul de deducere pentru achizitiile efectuate in perioada respectiva se deduce conformf regulilor generale.

Dreptul de deducere aferent achizitiilor efectuate de beneficiari care nu aplica sistemul de la persoanele respective se exercita pe masura platii. De la data radierii din oficiu a furnizorului din Registru, beneficiarul deduce TVA pentru achizitiile efectuate de la acesta conform regulilor generale.

Articol realizat cu sprijinul Media Makers: office@mediamakers.ro

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact