Diverse

Important in contabilitate la sfarsit de ianuarie 2015

Important in contabilitate la sfarsit de ianuarie 2015
Laurentiu Ianculescu

contabilitate1. Alerta modificare salariu minim pe economie

Maine, joi, 29 ianuarie 2015, este ultima zi in care puteti modifica salariul minim pe economie. Acesta devine 975lei iar de la 1 iulie va deveni 1.050lei. Dand senzatia oamenilor normali ca le pasa de bunastarea lor, Guvernul incearca prin aceasta marire de salariu sa acopere pierderile suportate de Buget prin masura populista de diminuare a CAS-ului din octombrie 2014.

Faceti modificarile salariului minim in Revisal si transmiteti online pana maine 29.01.2015.

2. Inca 3 zile pentru cateva declaratii fiscale

Luni, 2 februarie 2015, este termen limita si pentru cateva declaratii speciale:

Obligatia

Depunerea Declaratiei de inregistrare fiscala/Declaratiei de mentiuni 010 privind schimbarea optiunii pentru depunerea Declaratiei 112  privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Cine depune

Platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor prevazuti la art. 58 alin. (2), in calitate de angajatori sau de persoane asimilate angajatorului, care doresc modificarea vectorului fiscal privind depunerea  D112.

Obligatia

Depunerea Declaratiei de inregistrare fiscala/Declaratiei de mentiuni pentru persoane juridice (010).

Cine depune

Persoanele juridice care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, daca indeplinesc la 31.12.2014 conditiile prevazute la art. 112^1 C.F.


Atentie!

In spatele declaratiilor 010 sa existe balanta sintetica din care sa reiasa clar cifra de afaceri care va permite sa va incadrati in noua categorie.

Obligatia

Depunerea Cererii pentru optiunea de a determina venitul net in sistem real, odata cu Depunerea Declaratiei privind venitul estimat  / norma de venit pentru anul in curs Formular 220

sau

Depunerea Cererii pentru renuntarea in anul 2015 la optiunea de determinare a venitului net in sistem real, in situatia in care au fost impusi in sistem real timp de 2 ani consecutivi.

Cine depune

  • -Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, impusi pe baza de norme de venit;
  • -Contribuabilii care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
  • -Contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole, conform C.F. art. 71;
  • -Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor (sub 5 contracte de inchiriere).

 

Obligatia

Depunerea Notificarii 012 privind modificarea sistemului anual/ trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit.

Cine depune

Contribuabilii platitori de impozit pe profit, altii decat cei prevazuti la art. 34 alin. (4) si (5).

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact