Diverse

Important pentru inchiderea lui 2014

Important pentru inchiderea lui 2014
Maria Mihaela Benki

reevaluarePentru reevaluarea soldurilor in valuta se va folosi cursul de 4.4821 lei / eur. Se vor reevalua inclusiv facturile emise in lei dar pentru care sunt incheiate contracte in valuta.

Acelasi curs se foloseste pentru incadrarea unei microintreprinderi ca platitoare de impozit pe profit la depasirea cifrei de afaceri de 100.000 eur.

Pentru determinarea perioadei fiscale a unei microintreprinderi care in 2014 a fost trimestriala si a realizat o cifra de afaceri de 100.000 eur, se foloseste cursul de 4,4834 lei. La depasirea acestui plafon perioada fiscala se va schimba si va deveni lunara.

 

Atentie!

Schimbarea perioadei fiscale nu se face in mod automat ci intra in atributiile contribuabilului.

De asemenea, firmele care in anul 2014 au avut perioada fiscala lunara, nu au avut nici o achizitie intracomunitara si cifra de afaceri a fost mai mica de 100.000 lei, isi vor schimba perioada fiscala din lunara in trimestriala. Documentatia trebuie depusa la Administratia Fiscala de care apartine firma pana pe 31 ianuarie 2015.

 

 

 

Maria Mihaela Benki Maria Mihaela Benki (112 Posts)

Economist


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
View Comments (1)

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact