Diverse

Metode eficiente de descurajare a comportamentelor problematice ale copiilor: Distragerea atentiei atentiei

Metode eficiente de descurajare a comportamentelor problematice ale copiilor: Distragerea atentiei atentiei
Laurentiu Ianculescu

copiilorMetoda recomandata pentru copii intre 1 si 4 ani Alina Ioana Ciocodan, psiholog – Smartbox Family

Metode eficiente de descurajare a comportamentelor problematice ale copiilor Este important sa avem din start in minte o grila prin care putem evalua daca o metoda de disciplinare este eficienta sau nu. Putem folosi urmatoarele 5 criterii pentru a aprecia masura in care metoda aleasa a dat sau nu rezultate:

1. Observam ca se reduce comportamentul nedorit (frecventa lui, durata sau intensitatea cu care se manifesta).

2. Metoda folosita a condus la aparitia comportamentului dorit (il invata pe copil ce sa faca).

3. Metoda asigura mentinerea comportamentului dorit in locul celui nedorit.

4. Se dezvolta sentimentul de responsabilitate al copilului asupra propriilor actiuni si increderea in sine.

5. Am pastrat relatia de afectiune, suport, comunicare si respect fata de copil.

Distragerea atentiei – metoda recomandata pentru copii intre 1 si 4 ani


Reorientarea interesului si atentiei copilului va poate ajuta sa evitati situatii dificil de gestionat. Distragerea atentiei este o metoda pe care o folosim de multe ori in mod natural. Ii aratam copilului ceva interesant, incepem un nou joc atractiv, facem fete haioase – gasim numeroase idei pentru a distrage atentia unui copil gata sa devina morocanos, plangacios sau plictisit. De cele mai multe ori aceasta metoda functioneaza. Ea ne ajuta inclusiv sa il ferim pe copil de obiecte si activitati periculoase. Deci este o optiune de luat in considerare, in multe situatii.

• Distragerea atentiei poate sa insemne pur si simplu a-i da copilului altceva de facut: o noua activitate, o alta jucarie sau un alt mod de a folosi jucaria deja primita.

• Alteori puteti schimba locatia – pozitionati copilul mic in asa fel incat sa vada lucruri diferite sau mutati copilul in alt loc.

• Ganditi-va in avans la eventualitatea de a folosi aceasta metoda atunci cand sunteti plecati: luati la dvs. cateva jucarii preferate ale copilului sau mici gustari pe care sa le puteti folosi la nevoie.

• Cu copiii mai mari, schimbati subiectul discutiei.

• Sau, sugerati copilului sa faca altceva cand observati ca activitatea curenta incepe sa devina plictisitoare sau nemotivanta.

Ceea ce trebuie sa retinem insa legat de metoda distragerii atentiei este riscul de a oferi copilului o activitate sau jucarie favorita dupa ce copilul a facut deja un comportament problematic: a lovit pe cineva, a facut o criza de plans sau furie. Cand a aparut deja comportamentul nedorit, activitatea sau jucaria oferita vor actiona ca recompensa pentru respectivul comportament. Putem folosi distragerea atentiei doar cand observam posibilitatea ca un comportament nedorit sa apara, deci doar inainte de respectivul moment.

pentru mai multe informatii despre subiect, comandati audiobook-ul Copilul tau e disciplinat? ®

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact