Diverse

Modificari stimulative in noul Cod Fiscal

Modificari stimulative in noul Cod Fiscal
Laurentiu Ianculescu

seminar 2 MediaNoul Cod Fiscal cu aplicare din 2016 aduce o serie de modificari privind deductibilitatea anumitor cheltuieli. Masurile se vor stimulative pentru activitatea economica a Romaniei, atat cat a mai ramas. Andreea Mitirita, Tax Director la PWC, a mentionat cateva dintre cele mai importante, in cadrul unui seminar de fiscalitate organizat de Media Makers.

Astfel, au fost eliminate plafoanele pentru participarea firmei la pensia facultativa a salariatului si la asigurarile coluntare de sanatate ale acestuia.

Tinand cont de faptul ca putini salariati treceau de plafonul anterior de 400 eur, masura ii sprijina pe cei cu salarii mari si foarte mari, permitand atat acumularea de bani in cadrul unor pensii private garantate, cat si deductibilitatea integrala a acelor cheltuieli de catre firma care le plateste. Pe termen lung, masura este una care va afecta activitatea si asa subreda a casei de pensii. Pentru ca este mult mai convenabil sa platesc o pensie privata pentru salariatul meu decat sa ii maresc salariul si statul sa imi puna toate impozitele salariale pe suma. Astfel, tot mai putini patroni si salariati vor dori sa-si imparta castigurile cu statul roman si vor prefera un sistem privat de pensii, garantat. Iar Casa de Pensii isi va fi terminat fondurile inainte ca generatia mea sa ajunga la stadiul de pensionare.

O alta modificare este majorarea de la 2% la 5% a cheltuielilor sociale, luandu-se ca referinta cheltuielile totale salariale. Asta va permite unor patroni sa dea diverse ajutoare catre salariati. Bineinteles, modul in care se vor da acele ajutoare poate fi abuziv si banii sa mearga catre persoanele de incredere ale patronatului, beneficiind de scutirile de impozite de rigoare.


Sponsorizarile vor creste si ele de la 3 la mie la 5 la mie, lucru care va relansa asociatiile si fundatiile conexe diverselor firme, pe principiul: de ce sa dau la stat cand pot sa iau tot eu?! Procentul de 0.5% pare mic, dar la cifre de afaceri mari, conteaza.

Material realizat cu sprijinul Media Makers

office@mediamakers.ro

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact