Diverse

Noutati fiscale si Legea Amnistiei Fiscale

Noutati fiscale si Legea Amnistiei Fiscale
Maria Mihaela Benki

fiscaleMiercuri, 12 august, la Bucuresti, World Trade Center, Hotel Pullman, se va desfasura un seminar de fiscalitate privind Noul Cod de Procedura Fiscala si Legea Amnistiei Fiscale.

Organizat de World Trade Institute Bucharest, seminarul va fi prezentat de domnul Cristian Radulescu si se bazeaza pe Legea 207/2015 – MO 547 / 23.07.2015 si pe Legea Amnistiei Fiscale (nr. 209/2015), aparuta in MO 540 / 23.07.2015.

Cine este lectorul?

Colaborator al World Trade Institute de 10 ani, Domnul Cristian Radulescu este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe teme de fiscalitate, procedura fiscala, TVA, impozitare si preturi de transfer s.a.

Domnul Cristian Radulescu, licentiat al Facultatii de Finante si Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, are 12 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse, Andersen, Ernst & Young si PriceWaterhouseCoopers. Este de asemenea consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR si evaluator inregistrat ANEVAR. Are o bogata experienta in numeroase companii multinationale si mari companii romanesti, fiind implicat in importante restructurari fiscale si acordand consultanta pe probleme fiscale locale si internationale pentru varii activitati corporatiste, fuziuni, divizari si reorganizari pentru clienti din diverse industrii, revizii fiscale, due diligence fiscal.

De asemenea este specializat in legislatia de TVA a Uniunii Europene si a fost activ implicat in asistenta acordata Ministerului Finantelor Publice pentru alinierea legislatiei romanesti la directivele europene, in anii 2005-2006.


Va garantam raspunsul din partea lectorului la toate nelamuririle dumneavoastra legate de preturile de transfer! Un raspuns avizat, rezultat din experienta vasta si studiul aprofundat!

Principalele subiecte dezbatute

Principalele modificari aduse de Noul Cod de Procedura Fiscala:

 • o structura modificata cu titluri si capitole distincte;
 • reglementarea si completarea principiilor generale de conduita;
 • intoducerea principiului „in dubio contra fiscum” ca prevedere expres mentionata de interpretare a legii – cand se poate aplica acest principiu;
 • detalierea conceptului de prevalenta a continutului economic;
 • introducerea unor termene limita pentru solutionarea cererilor contribuabililor (2, 3 sau 6 luni, dupa caz) in situatiile in care este necesara administrarea de probe suplimentare pentru luarea unei decizii;
 • modificarea tarifelor de emitere a Solutiilor fiscal individuale anticipate;
 • stabilirea unui cuantum al tranzactiilor cu persoane afiliate, pentru care contribuabilii sunt obligati la intocmirea dosarului preturilor de transfer;
 • introducerea unor noi penalitati de nedeclarare;
 • modificarea cuantumului dobanzilor de intarziere si al penalitatilor de intarziere;
 • modificarea unor reguli privind inspectia fiscala
 • Legea privind amnistia fiscala
 • cine sunt contribuabili care pot beneficia;
 • care sunt situatiile pentru care se poate invoca amnistia
 • Sesiune de intrebari si raspunsuri.

Mai multe amanunte gasiti pe www.wtib.ro

Inscrieri:           + Mail: wtib@wtib.ro   / 7 Fax: (021) 319 12 96

Silvan CONSTANTIN Mob: 0724 413 568 / Tel: (021) 202 43 25

Maria Mihaela Benki Maria Mihaela Benki (112 Posts)

Economist


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact