Diverse

Preturile de Transfer – noi elemente teoretice si practice

Preturile de Transfer – noi elemente teoretice si practice
Laurentiu Ianculescu

contabili xPe 9 martie 2016, la Bucuresti, Hotel Pullman, se va desfasura un seminar privind Preturile de Transfer, prezentat de domnul Cristian Radulescu.

De ce sa particip la acest seminar?

Marti, 2 februarie 2016, in Monitorul Oficial, Partea I, nr 74 a fost publicat Ordinul Presedintelui ANAF nr 442/2016 care stabileste conditiile de solicitare si de prezentare a dosarului preturilor de transfer, procedura de ajustare/estimare a preturilor de transfer, precum si cuantumul tranzactiilor si termenele pentru inctomirea acestui dosar.

Astfel, au fost introduse numeroase schimbari care pot fi dificile chiar si pentru entitatile juridice care sunt obisnuite cu intocmirea unui astfel de dosar dar si celor care  (ca element de noutate) sunt obligate prin acest Ordin sa intocmeasca un astfel de dosar. Asadar WTIB vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra prin organizarea unui seminar pe aceasta tema in colaborare cu un expert in acest domeniu, Dl Cristian RADULESCU.

Agenda acestui seminar pune accentul pe ideea de dialog si sintetizare a celor mai importante aspecte fiscale din perspectiva preturilor de transfer pentru tranzactiile desfasurate de compania dumneavoastra.  In cadrul seminarului se vor analiza tranzactiile desfasurate de compania dumneavoastra si veti putea beneficia de sfaturile si indrumarile unui expert cu privire la modalitatea cea mai buna de documentare a tranzactiilor din perspectiva preturilor de transfer si acoperire a riscurile ficale aferente.

Va garantam raspunsul din partea lectorului la toate nelamuririle dumneavoastra legate de preturile de transfer! Un raspuns avizat, rezultat din experienta vasta si studiul aprofundat!


Care sunt principalele subiecte dezbatute?

  • Noile reguli privind intocmirea si prezentarea dosarului preturilor de transfer;
  • Noutatile si modificarile introduse de ordinul 442/2016 comparativ cu ordinul 222/2008;
  • Modalitatea de ajustare a preturilor de transfer de catre ANAF – reguli si procedure noi stabilite prin ordinul 442/2016;
  • Implicatiile fiscale ale ajustarilor efectuate din perspectiva preturilor de transfer asupra impozitelor si taxelor din romania;
  • Stabilirea noilor reguli in domeniul preturilor de transfer pentru mari contribuabili fata de ceilalti contribuabili (mici si mijloci);
  • Noile reguli privind termenele de prezentare a dosarului preturilor de transfer.

Cine este lectorul?

Colaborator al World Trade Institute de 10 ani, Domnul Cristian Radulescu este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe teme de TVA, impozitare si preturi de transfer.

Domnul Cristian Radulescu, licentiat al Facultatii de Finante si Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, are 12 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse, Andersen, Ernst & Young si PriceWaterhouseCoopers. Este de asemenea consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR si evaluator inregistrat ANEVAR. Are o bogata experienta in numeroase companii multinationale si mari companii romanesti, fiind implicat in importante restructurari fiscale si acordand consultanta pe probleme fiscale locale si internationale pentru varii activitati corporatiste, fuziuni, divizari si reorganizari pentru clienti din diverse industrii, revizii fiscale, due diligence fiscal.

De asemenea este specializat in legislatia de TVA a Uniunii Europene si a fost activ implicat in asistenta acordata Ministerului Finantelor Publice pentru alinierea legislatiei romanesti la directivele europene.

Mai multe amanunte gasiti pe www.wtib.ro

  • Inscrieri: Fax: (021) 319 12 96 / Email: wtib@wtib.ro / Tel: (021) 202 44 09/
  • Persoana de contact: Silvan CONSTANTIN, Mobil – 0724 413 568
Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact