Diverse

Regim juridic pentru avocati

Regim juridic pentru avocati
Ionut Bratanov

regim juridicRegim juridic: Avocat Independent sau Birou de Avocatura

In general avocatii se inregistreaza ca Avocati independenti sau ca si birou de avocatura. Functioneaza exact ca un PFA, si evidenta se tine in partida simpla, adica se plateste anticipat impozit pe venitul net realizat si contributia de sanatate de 5.2%, dar si contributia de asigurari de sanatate la Casa de Asigurari a avocatilor o contributie lunara, care este in functie de veniturile realizate si este plafonata la 1150 ron

Comparatii fiscale

Diferenta intre un PFA obisnuit si un birou de avocati este ca PFA-ul obisnuit trebuie sa plateasca toate taxele salariale aplicate la Venitul net obtinut, in cazul in care persoana fizica nu este asigurata, sau doar Imopozit pe venit si CASS de 5.2% daca persoana fizica este asigurata.

In schimb Biroul de Arhitectura plateste doar impozitul pe venitul net realizat, contributii de sanatate si contributii la pensie.

Evidenta contabila in partida simpla

Evidenta se face in partida simpla, adica se evidentiaza incasarile si platile atat prin banca cat si prin casa, a biroului de arhitectura, astfel dinefernta rezultata reprezinta venitul net realizat.


Se poate intapla ca un birou de avocati sa devina platitor de TVA, astfel fiind nevoit sa declare lunar sau trimestrial decontul de TVA 300 si declaratia informativa 394. Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact