Diverse

S-a reinventat Registrul de bani personali

S-a reinventat Registrul de bani personali
Maria Mihaela Benki

registrul de baniDesi s-a facut multa tevatura pe tema asta, Registrul de bani personali a existat si inainte si avea menirea de a-i obliga pe cei care desfasoara activitate economica sa faca deosebirea intre banii firmei si banii personali, respectiv intre bani care trebuie declarati ca venit si banii incasati la negru, pentru care nu se platesc nici un fel de impozite.

Asa ca, la ora actuala, salariatii si administratorii care desfasoara activitate, sunt obligati sa-si declarare, la inceput si la sfarsit de activitate, banii personali. Bineinteles ca nu toti ii vor declara, preferand sa primeasca, din cand in cand, eventualele sanctiuni, mai ales ca sanctiunile sunt cuprinse intre 1.250lei. Dar hai sa fim realisti, daca salariatul sau salariata baga banii in chiloti sau in sutien, ANAF-ul nu poate demonstra ca banii sunt acolo si nu poate aplica sanctiunea. Mai mult, ANAF-ul se va trezi cu multe procese de atentat la pudoare daca va incerca sa verifice cumva daca salariatul sau salariata are bani asupra lor. Buzunarele de la spate, din fata sau din alte locuri va permite anumitor persoane sa dea in judecata ANAF-ul pentru atentat la pudoare, pe motiv ca s-a facut un abuz si de fapt au fost mangaiati lasciv de cei de la controale.

Firmele care nu se vor dota cu acest Registru special vor fi sanctionate cu amenda de 9.000 lei.

 

 

Maria Mihaela Benki Maria Mihaela Benki (112 Posts)

Economist


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
View Comments (1)

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact