Diverse

Vanzarea unui autoturism – implicatii fiscale

Vanzarea unui autoturism – implicatii fiscale
Ionut Bratanov

autoturismCe se intampla la vanzarea unui autoturism?

Daca sunteti persoana fizica si doriti sa vindeti un autoturism, cu siguranta va intrebati daca platiti impozit pe diferenta de revanzare, ca la imobile sau terenuri. Adica daca este impozabila diferenta intre valoare de achizitie si valoarea de vanzare.

Teoretic ar terbui sa platiti impozit pe venitul din activitati comerciale, insa persoanele fizice nefiind inregistrate ca si comercianti nu intra in sfera de aplicare a impozitulul pe profit definita conform art. 14 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal. Chiar daca vineti autoturismul mai scump decat valoarea de achizitie, diferenta poate proveni de la o reparatie sau o modiificare substantiala in structura acesteia, lucru care se pot dovedi cu acte.

Care este procedura?

Dupa vanzarea autoturismului, adica semnarea contractului, vechiul proprietar trebuie sa mearga la primaria sau la sediul biroului de Taxe locale, pentru a obtine un certificat fiscal pentru respectivul autoturism.

In acelasi timp vechiul proprietar trebue sa instiinteze autoritatile cu privire la acest lucru, completand o declaratie fiscala cu privire la mijlocul de transport, in termen de 30 de zile inclusiv de la vanzare. Pentru obtinerea certificatului fiscal de la departamentul de taxe locale de la primarie, este necesar sa completati o cerere si sa achitati la zi valoarea impozitului pe proprietate aferent respectivului autoturism. Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.


 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
View Comments (1)

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact