Eficientizeaza-ti viata

10 moduri in care va puteti eficientiza activitatea (4)

10 moduri in care va puteti eficientiza activitatea (4)
Laurentiu Ianculescu

9. Invatati sa spuneti STOP!

Este, poate, cea mai importanta lectie care trebuie invatata intr-un business. Sa stiti sa va intindeti cat va este plapuma, cum ar spune batranii nostrii. Ce inseamna asta? Inseamna ca:

Daca va lipsesc posibilitatile de a plati chirie pentru un spatiu adecvat, lucrati, o perioada, de acasa. Apoi cautati o camera intr-un birou in care mai sunt si alte persoane, astfel incat sa platiti impreuna chiria. Si treptat va veti lua spatiul pe care vi-l doriti. Spuneti STOP biroului mare, pana cand va permiteti unul.

  1. Daca aveti spatiu si va este tot mai dificil sa mergeti la clienti la sediu, invatati-i pe clienti sa vina la sediul vostru sau sa va trimita documentele prin curier. Spuneti STOP deplasarilor voastre si aduceti-i pe clienti la voi.
  2. Daca va este greu sa angajati un salariat, cautati salariatul care, la incadrarea sa, va poate aduce bani pentru o perioada de timp. Asta inseamna sa cautati si sa gasiti o persoana pentru care puteti incheia Conventie cu ANOFM-ul local. Veti primi timp de 1 an bani care sa va acopere toate impozitele si sa mai si ramana ceva peste. Dar, in acel an, trebuie sa gasiti clienti de cel putin suma primita prin Conventie. Adica spuneti STOP unui salariat gata format, care cere un salariu mai mare, in favoarea unui salariat pe care sa-l formati si care sa se incadreze la conditiile obtinerii unei Conventii.
  3. Daca aveti mai multi salariati si stati foarte prost cu banii luati in serios ideea restructurarii unui loc de munca. Asta inseamna sa faceti din timp alegerea cea mai potrivita si sa pastrati salariatii care muncesc mai mult, au initiative pozitive, se implica in munca lor, au cele mai scurte si mai putine pauze. Spuneti STOP emotiilor care va fac sa va ganditi ca aveti salariatul de nu stiu cat timp si ca tineti la el. Din pacate emotiile acestea sunt distructive la nivel de business. O solutie ar fi ca unul dintre target-urile salariatilor sa fie acela de a aduce, o data la 3 luni, un client nou. La fiecare client adus de salariat, acesta va primi un spor pe durata acelui contract. In felul acesta salariatii se vor implica si veti vedea si cine este cel mai bun in a aduce salariati. Poate ca, la inceput, toti vor spune ca nu au pe cine sa aduca. Puneti-i sa faca o lista cu prietenii si cunostintele lor care au firme si care lucreaza in functii de conducere la diverse firme mari – acestia pot fi chei pentru noii clienti.
  4. Daca stati prost cu banii, incercati sa obtineti de la furnizorii vostrii o perioada de plata cat mai mare, astfel incat sa dispuneti permanent de lichiditati. Schimbati furnizorul vechi daca gasiti unul nou dispus sa va accepte plata mai tarzie, fara penalitati. Spuneti STOP vechimii furnizorului in favoarea obtinerii de rezultate financiare superioare.
  5. Daca aveti credite pe firma, incercati sa le inchideti cat mai repede sau macar incercati sa obtineti niste conditii bune de creditare. Spuneti STOP creditelor si nu va lasati pacaliti de reesalonari.

10. Promovati o comunicare deschisa

Atat intre angajati cat si intre angajati si management. De asemenea, este foarte important gasirea unui echilibru in comunicare astfel incat sa lucrati intr-o firma in care toti isi dau feedback, dar fara a pierde mai mult timp decat este necesar. O comunicare trebuie sa fie deschisa si onesta. Puteti face ca, la sedintele pe care le tineti, fiecare salariat sa vorbeasca despre ceea ce face si despre modul in care poate fi imbunatatit proiectul la care lucreaza. Chiar daca este un simplu operator de introducere date contabile, poate avea initiative privind modalitatea de a eficientiza procedeul.

Toti salariatii au plangeri pe care le tin pentru ei de teama ca seful ar putea sa-i vada intr-o lumina negativa. Incurajati libera exprimare si comunicarea cu feedback si mai ales incurajati ideile bune prin premierea salariatului respectiv.

Chiar si in situatia in care banii va lipsesc, premierea poate fi de alta natura:

-dreptul salariatului de a pleca la anumite ore, in special vinerea;

-dreptul la niste zile libere, suplimentare fata de concediul de odihna;


-zile libere suplimentare in perioadele de Sarbatori.

Cand toata lumea va constata ca ideile bune sunt premiate, vor intelege ca ingeniozitatea este rasplatita si se vor stradui sa vina cu idei care sa fie, la randul lor, apreciate.

 

 

Photo by Charles Forerunner on Unsplash

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Eficientizeaza-ti viata
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Eficientizeaza-ti viata

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact