Eficientizeaza-ti viata

Reguli de management intr-o firma de contabilitate (1)

Reguli de management intr-o firma de contabilitate (1)
Laurentiu Ianculescu

Aplica regula celor 2 sarcini mai importante

Imbunatateste-ti activitatea manageriala folosind regula celor 2: concentreaza-te pe 2 cele mai importante sarcini din ziua respectiva. In felul acesta eviti pierderea timpului printr-un proces multi-tasking, pentru ca, sa fim seriosi, fiecare zi in parte, intr-o firma de contabilitate aduce o multitudine de sarcini, care trebuie indeplinite.

Incepe cu ce nu-ti place!

Este una dintre cele mai importante reguli, pentru ca evita pierderea de timp si te ajuta sa rezolvi la timp toate sarcinile. Tendinta este sa trecem intr-o agenda ceea ce avem de facut in ziua respectiva si sa le rezolvam pe masura urgentei lor, dar tinand cont de ceea ce ne place sa facem sau mai bine zis de ceea ce NU ne place sa facem. Asta inseamna ca lasam spre finalul zilei activitatile care NU ne plac si de multe ori chiar nu le mai facem, pentru ca, intre timp, apar altele. Solutia este ca, dupa ce iti faci agenda zilei, sa incepi cu ce NU-ti place!

Documentare, arhivare, colectare deseuri

Faceti un sistem de arhivare pus la punct, care sa va ajute in activitate.

De exemplu, in cateva cutii sau in cateva bibliorafturi, puneti lucrurile care trebuie pastrate pe termen lung, pe termen mediu si pe termen scurt.

De asemenea, puneti documentele la care lucrati in aceasta perioada si care necesita mai multe etape de rezolvare. Apoi, ceea ce este in plus, fie folositi la ciorne (va va reduce mult costurile cu hartia) sie le tocati, le colectati in saci de rafie (pentru ca sunt mult mai rezistenti) si identificati in zona voastra un centru de colectare unde sa le duceti.

In afara de hartie, colectati separat cutiile de aluminiu si sticlele de plastic, pixurile de plastic, tacamurile si paharele de plastic pe care orice firma de contabilitate si orice profesionist contabil le foloseste in activitatea sa. Pentru a avea mai mult spatiu, cutiile de aluminiu turtiti-le inainte de a le pune in sac, iar sticlele de plastic scoateti aerul din ele: scoateti dopul, presati sticla cat puteti de mult cu mana sau piciorul, apoi puneti la loc dopul pentru ca aerul sa nu mai patrunda in sticla.

Limitati intreruperile, dar luati pauze obligatorii

Faceti tot posibilul sa aveti pauze in orele de activitate, dar acestea sa fie cat mai scurte – de preferat sa fie de 10 – 15 minute, pauzele intermediare si maxim 30 de minute pauza de pranz. Puteti lungi pauza de pranz la 1 h, dar scurtati pauzele intermediare.

Ce inseamna pauze lungi si dese?! Inseamna ca va rupeti din ceea ce faceti in acel moment si asta nu este foarte bine, pentru ca, oameni suntem: cheful si puterea de concentrare pot sa dispara sau pot aparea urgente care sa ne determine sa lasam in plan secundar ceea ce faceam.


Ce inseamna lipsa de pauze?! Inseamna ca va indreptati puternic catre boli de inima, de ficat, de ochi. Organismul trebuie sa aibe din cand in cand cate o scurta pauza pentru un restart. In acea pauza ridicati-va de la birou.

  • Daca aveti biroul intr-o cladire cu multe etaje, undeva mai sus, coborati pe scari si urcati inapoi. Daca aveti biroul mai jos, faceti-va timp si iesiti pana afara. Priviti cerul timp de cateva minute (nu Soarele), apoi reveniti in birou.
  • Ridicati-va de la birou si stati intr-un picior, cu ochii inchisi. Incercati sa faceti asta pana ajungeti la aproximativ 5 minute de stat fara sa va dezechilibrati. Probabil in prima faza veti sta 15 – 20 de secunde. Fara sa va descurajati, continuati. Prin acest exercitiu fizic obligati creierul sa seteze reteaua neuronala in asa fel incat sa va ofere echilibru nu doar cand sunteti in 2 picioare, cu ochii deschisi ci si in noua ipostaza. Este un exercitiu de Qi Kung recomandat celor care au dureri de cap, pierderi de memorie, nivel de stres foarte ridicat, simt nevoia unei relaxari mentale.
  • In timpul pauzei de 10 minute, respirati adanc: mai intai trageti aer in abdomen, apoi umpleti plamanii si apoi umpleti partea de sus a cutiei toracice. Retineti aerul timp de 5 secunde, apoi expirati complet. Dupa expirarea completa NU trageti aer timp de alte 5 secunde, apoi inspirati adanc. Acest gen de respiratie va mari cantitatea de exigen din organismul vostru si va imbunatati circulatia sangelui.

 

Photo by Jonathan Velasquez on Unsplash

 

 

 

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Eficientizeaza-ti viata
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Eficientizeaza-ti viata

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact