Eficientizeaza-ti viata

Reguli de management intr-o firma de contabilitate    (2)

Reguli de management intr-o firma de contabilitate    (2)
Laurentiu Ianculescu

E nevoie de un bun management intr-o firma de contabilitate?!

Fiti prezenti pe paginile de socializare

Facebook, forumuri etc. Este important ca lumea sa va cunoasca, sa stie ca faceti parte dintr-o elita, dintr-o asociatie. In felul acesta puteti sa va faceti prieteni, dar puteti si sa cereti sfaturi sau opinii referitoare la un anumit lucru. Postati macar saptamanal ceva, dati un raspuns, dati like, spuneti la multi ani celor care isi aniverseaza ziua de nastere sau de nume. Viata este si asa destul de complicata, iar cuvintele voastre vor ajuta.

Sheruiti cunostintele dobandite

Faceti asta ori de cate ori puteti. Amintiti-va cum erati si voi la inceputul carierei. Amintiti-va cum ati trecut prin multe ca sa dobanditi cunostintele de acum. Impartasiti-le cu ceilalti, iar gestul vostru se va intoarce la un moment dat. Puneti-le pe site-ul propriu, pe blog sau pe forumurile unde sunteti prezenti. Faptele bune sunt din ce in ce mai putine in vremurile noastre, iar gestul vostru va fi apreciat de cei care chiar au nevoie de asa ceva in acel moment.

Invatati sa aveti rabdare

Totul se face in timp, mai ales afacerile solide. In contabilitate asta se vede si mai clar, pentru ca fidelizarea clientilor este un procedeu permanent. Altfel, la un moment dat, clientul tau va veni si te va anunta ca pleaca la o alta firma de contabilitate, care ii ofera un tarif mai mic. Oferiti servicii de calitate, creati o legatura cu clientul, fiti permanent prezenti in viata acestuia cu informari scurte si concise, astfel incat acesta sa nu-si puna problema ca plateste un tarif mai mare ca in alta parte ci sa realizeze pentru ce il plateste. Mai mult chiar, sa inteleaga ori de cate ori are loc o majorare de tarif. Aratati-i pentru ce plateste!

Updatati-va permanent informatiile

Indiferent ca sunteti Expert Contabil, Consultant Fiscal sau altfel de profesionist, asigurati-va permanent ca informatiile pe care le detineti sunt cele corecte. Mergeti la cursuri, platite sau gratuite – cu siguranta mai sunt si cursuri gratuite. Daca unele cursuri vi se par scumpe, mergeti pe rand – vorbiti cu inca 2 – 3 colegi si platiti cursurile impreuna, si fiecare merge cate o data, punand la dispozitia celorlalti materialele documentare. La astfel de cursuri cunoasteti si oameni, dar reusiti sa fiti la curent cu ultimele modificari ale profesiei – si la noi sunt destule si foarte dese.

Asigurati-va noi provocari


Din pacate asta este una din problemele oricarei profesii, dupa o anumita varsta, mai ales in domeniul contabil. Lipsa unor provocari poate duce la instalarea unei stari de inertie, la scaderea dorintei de a face orice intr-o zi si va veti trezi, la un moment dat, fie contabilul morocanos si care nu stie de gluma, fie fata batrana de la contabilitate care sta doar cu ochii in monitor. Ca sa nu mai spun ca, daca sunteti nefumator, va taiati si sansa de a socializa in scurtele pauze de tigara – sa ne intelegem, nu este un indemn de a va apuca de fumat.

Cum va gasiti noi provocari?! Mentinand starea de informare permanenta si propunandu-va tot timpul sa faceti totul si mai bine. Ganditi-va ca o adevarata afacere este cea care functioneaza perfect fara voi, dar fara a va da la o parte la un moment dat.

  1. Aveti clienti vechi – ganditi servicii noi, eventual adiacente. Am un prieten Expert Contabil care, in fiecare an, in preajma Craciunului, invita la un restaurant clientii premium, pe banii lui. Prietenul meu intelege cat de important este un client care ii aduce zeci de mii de lei pe an si poate, la randul sau, sa scoata din buzunar, o data pe an, cateva sute de lei. Restaurantul nu este de fitze, dar nici de cartier, iar clientii sunt foarte multumiti.
  2. Ganditi-va la clienti noi – cum puteti atrage noi clienti, ce le puteti oferi.
  3. Ganditi permanent o modalitate de publicitate care sa va ajute.
  4. Schimbati cel putin o data la 2 ani template-ul site-ului propriu si updatati tarifele.
  5. Ganditi o modalitate de a atrage studenti care sa vina sa faca voluntariat si sa invete in firma voastra – ce le puteti oferi studentilor si cine ii va invata?
  6. Ganditi o modalitate de strangere a deseurilor – pentru unele chiar primiti bonuri valorice daca le duceti in anumite locuri.
  7. Vedeti cum puteti face mai usoara si mai placuta viata angajatilor (si a voastra) fara a lua din timpul de munca. De exemplu, un alt prieten care lucreaza in domeniu, a stabilit o “strategie” de aniversare a salariatului de catre toti ceilalti salariati: in ziua respectiva cineva se ocupa de cadoul salariatului, cu banii stransi de la toti colegii (e adevarat, ca sunt mai putin de 10). Apoi, la pranz merg la un restaurant de cartier unde mancarea o da firma, iar bautura, de orice fel, o da aniversatul.

 

 

Photo by rawpixel.com on Unsplash

 

 

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Eficientizeaza-ti viata
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Eficientizeaza-ti viata

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact