Legislatie

Modificarea Normelor metodologice ale Codului fiscal

Modificarea Normelor metodologice ale Codului fiscal
Costin Pietraru

turismPotrivit proiectului de act normativ pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, cota redusa de TVA de 9% va fi aplicata si asupra serviciilor accesorii cazarii in structurile turistice, vandute sau oferite spre vanzare la un pret total – pranz, cina, gustarile dintre mese si servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistica.

Articol unic – La punctul 23 din Titlul VI „Taxa pe valoarea adăugată” din. Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin HG 44/2004, publicata in MO partea 1, nr 112 din 6 feb 2004, alineatul (6) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Proiectul de act normativ coreleaza, practic, normele de aplicare a Codului Fiscal cu ultimele modificari ale legislatiei specifice in domeniul turismului.

Din nota de fundamentare citam: „In vederea delimitarii sferei de aplicare a cotei reduse se impune precizarea ca aceasta se aplica pentru serviciile de cazare prestate de structurile de primire turistica cu functiune de cazare, astfel incat sa reiasa ca, in cazul altor structuri, cum ar fi caminele muncitoresti, nu se aplica cota redusa”.

Cota de TVA de 9% se va aplica si de catre persoanele care refactureaza servicii de cazare la pretul la care le-au fost prestate de catre structurile de primire turistica.

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Legislatie
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Legislatie

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact