Legislatie

Noi facilitati fiscale pentru IMM-uri

Noi facilitati fiscale pentru IMM-uri
Costin Pietraru

inlucruDupa cateva luni de discutii si cativa ani de cand patronatele au cerut stimularea intreprinderilor mici si mijlocii prin acordarea unor facilitati fiscale si sprijinirea nevoilor de finantare a IMM-urilor prin diverse instrumente investitionale si vehicule financiare, Ministerul Economiei a elaborat in sfarsit un proiect de modificare a legii societatilor comerciale.

PROIECT DE LEGE – pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare.

  • „(4) Inspecţia fiscală la întreprinderile mici şi mijlocii se efectuează, potrivit legii, o singură dată într-o perioadă de trei ani.”
  • Pentru asigurarea unui mediu favorabil iniţierii şi dezvoltării afacerilor, în procesul de elaborare a actelor normative care au impact asupra întreprinderilor mici şi mijlocii, iniţiatorii vor respecta principiul „Gândiţi mai întâi la scară mică” („Think small first”), precum şi principiul numărului constant („one in/one out”).
  • „(1) Anual, prin legea bugetului de stat se alocă fonduri în valoare de 0,5% din PIB pentru finanţarea programelor de dezvoltare şi a măsurilor de sprijinire a înfiinţării de noi întreprinderi şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, la nivel naţional şi local, prevăzute în strategia guvernamentală de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii.”
Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Legislatie
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Legislatie

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact