Legislatie

Proiect pentru stabilirea sumei privind timbrul de mediu pentru autovehicule

Proiect pentru stabilirea sumei privind timbrul de mediu pentru autovehicule
Costin Pietraru

old_carPrin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.119 din 4 martie 2013, s-a reglementat timbrul de mediu pentru autovehicule.

Potrivit art. 10 din acest act normativ, stabilirea, verificarea, colectarea, inclusiv soluţionarea contestaţiilor privind timbrul datorat de contribuabili, se realizează de către organul fiscal competent, potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, conform dispoziţiilor art. 3 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2012 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. /2013, procedura de stabilire a sumei reprezentând timbrul de mediu se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a normelor metodologice.

Art. 1 – Se aprobă Procedura privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzută în anexa nr.1.

Art. 2 – Se aprobă modelul şi conţinutul următoarelor formulare:


  • a) “Cerere privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule”, cod 14.13.02.50/c, prevăzută în anexa nr. 2;
  • b) “Cerere privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehiculele care fac obiectul contractelor de leasing”, cod 14.13.02.50/c.l., prevăzută în anexa nr. 3;
  • c) „Referat privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule”, prevăzut în anexa nr.4;
  • d) „Decizie privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule”, cod 14.13.02.50, prevăzută în anexa nr. 5;
  • e) „Decizie privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehiculele care fac obiectul contractelor de leasing”, cod 14.13.02.50/l, prevăzută în anexa nr. 6;
  • f) “Decizie privind stabilirea diferenţelor de sume reprezentând timbrul de mediu”, cod 14.13.02.50/d, prevăzută în anexa nr. 7.

Art. 3 – Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, utilizare şi păstrare a formularelor de cereri şi de decizii menţionate la art. 2 sunt prevăzute în anexa nr. 8.

Art. 4 – Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 5 – Direcţia generală proceduri pentru administrarea veniturilor, Direcţia generală de reglementare a colectării creanţelor bugetare, Direcţia generală de tehnologia informaţiei, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 6 – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Sursa: Comunicat ANAF

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Legislatie
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Legislatie

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact