Stiri de weekend

Stiri bizare de weekend

Stiri bizare de weekend
Laurentiu Ianculescu

Altfel de stiri

Se spune ca oamenii au reusit sa evolueze, sa se desprinda din rindul celorlalte animale, datorita limbajului. Cu toate astea, sunt multi care se comporta mai rau ca orice animal din lume. Ce ne vom face insa, daca intr-o zi, specialistii vor constata ca animalele vin puternic din urma? Ca ratiunea acestora si actiunile lor sunt daca nu egale, cel putin foarte apropiate cu ale oamenilor. Unde mai pui ca animalele nu sunt egoiste. Ce se va intampla cu noi? E posibil un scenariu de groaza ca cel din <Planeta maimutelor>? Si cit timp vom mai stapani o planeta pe care o distrugem de la o zi la alta?!

Delfinii politisti

O noua initiativa a politiei din Miami, statul Florida, urmareste diminuarea traficului cu droguri si a contrabandei cu tigari si cu obiecte de lux care se practica in zona. Cu sprijinul citorva specialisti, politistii au antrenat 8 delfini pe care ii folosesc pentru detectarea miscarilor subacvatice. Gratioasele mamifere sunt dotate cu niste camere miniaturale de luat vederi care permit o acuratete a imaginii pina la adancimi de catevasute de metri. Initiativa apartine unui fost politist, pensionat, care si-a dat seama de valoarea utilizarii unui astfel de serviciu rapid si fara riscul de a fi corupti. Si pentru ca delfinii o data eliberati sa se intoarca din patrulare la bazinul lor, pe inotatoare le-a fost implantat un mic dispozitiv comandat de la suprafata si care emite niste sunete asemanatoare cu cele ale unui delfin aflat in agonie. In felul acesta, ineditii politisti merg pe frecventa semnalului pentru a-si ajuta tovarasul suferind. Un reprezentant al autoritatilor locale, intrebat ce parere are despre folosirea delfinilor, a afirmat: “In ultimii 10 ani, delicventii si contrabandistii s-au dotat cu aparatura ultramoderna, inclusiv cu minisubmarine de mare adancime. Era cazul ca si politia sa se <retehnologizeze>”, a incheiat glumind, cel intervievat. Probabil ca noul program de prevenire a incalcarilor legilor locale si federale va avea succes. Pina cind contrabandistii vor reusi sa bruieze frecventa dispozitivului de pe aripioarele delfinilor cu un semnal care sa semene cu sunetele emise de o femela in calduri. Munca, munca, dar distractia cind urmeaza?

Papagalul detectiv

Indianul Raj Nahidi, multi milionar din New Delhi a construit o colivie din aur masiv, cu usa batuta in safire. Si toate astea pentru papagalul sau devotat. Intr-una din zile, un amic al stapanului, a intrat prin efractie pe geamul din bucatarie in locuinta, de unde a inceput sa sustraga obiectele de valoare care-i picau in mina. Ghinionul lui a fost ca papagalul vorbitor se gasea pe bratul lustrei. Vazind intrusul, pasarea, care nu suporta decat prezenta stapanului, a inceput sa urle si sa injure cu tot… ciocul. De nervi ca tipetele sale ar putea aduce vecinii sau chiar politia, intrusul a luat un obiect contondent pe care l-a aruncat spre pasare. Ghinionul lui a fost ca obiectul a declansat alarma pe senzori, in cateva minute politistii fiind la usa si arestandu-l. Cat despre pasare, pentru curajul si devotamentul sau, a primit colivia de aur si dreptul de a injura timp de o ora pe zi. In ora respectiva colivia este scoasa pe geam si papagalul ii injura pe toti trecatorii. Departe de a se simti ofensati, cei care trec pe acolo si afla povestea hranesc papagalul cu tot felul de seminte. Si il mai invata cate o injuratura pe care elevul si-o insuseste imediat.

Cainele doica

Micuta Andreea O`Neall, in varsta de 4 ani si jumatate, din Melbourne, Australia, a fost eroina unei intamplari pe care in mod sigur nu ar mai vrea sa o repete. Aflata cu parintii ei intr-o rezervatie naturala, micuta s-a ratacit. Cautata timp de aproape 2 zile, micuta a fost gasita in apropiere de vizuina unor caini dingo. Prin nu se stie ce miracol, nu numai ca a scapat nevatamata, dar se pare ca micuta chiar a fost incalzita de femela dingo si de cei 3 catelandri. Ce resort a atins oare fetita ca sa transforme un ucigas feroce in cea mai blanda doica? Greu de dat un raspuns. Oricum, drept recunostinta pentru ca a avut grija de fetita lor, parintii Andreei au luat cateaua si cei 3 pui si i-au dus la ferma unor prieteni unde primesc mancare din belsug, fara sa mai fie nevoiti sa vaneze sau sa se culce flamanzi atunci cand mama vine fara vanat acasa.

Vaca sfanta

Un pakistanez de religie hindusa este proprietarul unui animal ciudat. Vaca sa de lapte tine post o zi de saptamina iar de marile sarbatori religioase nu mananca decat daca proprietarul ii spala cele 4 picioare si o impodobeste cu tot felul de flori si simboluri religioase. Animalul nu a fost dintotdeauna asa, totul incepand intr-o zi cind prin satul lor a trecut un om sfant. La ora actuala toti s-au obisnuit cu obiceiurile vacii. Mai mult, satenii au inceput sa-i aduca ofrande, fiind convinsi ca au de-a face cu un animal sfant. Iar vizitatorii necredinciosi pun totul pe seama promovarii animalului, comentand ca asa se intampla si printre unele vedete: cand se vad inconjurate de faci li se trezesc pofte si dorinte bizare.


Dinozaur cu patru aripi

Un bizar dinozaur a fost descoperit de paleontologii chinezi in vestul provinciei Laioning. Dinozaurul face parte dintr-o specie noua de Microraptor, animale care puteau ajunge la circa 80 centimetri lungime si care zburau dintr-un copac in altul. Scheletul are o vechime estimata la circa 120 milioane de ani si, lucru foarte ciudat, dispune de pene pe toate cele patru aripi.

Tantari contra malariei

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Ohio a creat, pe baza modificarilor genetice, un tantar anofel care nu mai poate raspindi malaria. Insecta dispune de o gena sintetica ce impiedica dezvoltarea hematozoarelor palustre care provoaca malaria. Se spera ca, prin eliberarea in atmosfera a acestor tantari, acestia sa trasmita mai departe gena modificata. Asta daca natura nu va decide invers si gena sa protejeze tantarii care transmit boala.

Celularele ucid fantomele

Este concluzia la care a ajuns un specialist in stiinte oculte din Marea Britanie. El arata ca, spre deosebire de secolele trecute, cand se raportau oficial cel putin doua aparitii de fantome, o data cu aparitia telefoanelor celulare fantomele au devenit… o specie pe cale de disparitie. Acest lucru va afecta foarte serios turismul din insulele britanice, multi excursionisti venind aici special pentru a intalni fantome.

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri de weekend
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Stiri de weekend

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact