Stiri de weekend

Stiri bizare de weekend

Stiri bizare de weekend
Laurentiu Ianculescu

Ciocolata combate cariile in weekend

Oamenii de stiinta japonezi afirma ca unele substante care se gasesc in boabele de cafea sunt foarte active in combaterea cariilor din cavitatea bucala, mentioneaza o stire bizara din acest weekend. Acestea avand si un puternic efect anti-carie. Incantati de rezultatele obtinute, japonezii au inceput deja fabricarea anumitor produse pe baza de boabe de cacao, printre acestea fiind si unele paste de dinti si chiar apa de gura. Mai mult, specialistii nipponi se gandesc deja la un anume tip de ciocolata care sa nu contina zaharul atat de nociv pentru cavitatea bucala.

Bordelul politistilor

Niste politisti din provincia Jiangsu au decis ca se pot scoate bani frumosi din… prostitutie. Numai a nu oricum, ci din infiintarea unui bordel clandestin. Politistii racolau prostituatele apoi, in timp ce acestea erau in camere cu clientii lor, interveneau arestindu-i pe doritorii de sex. Afacerea a iesit la iveala abia dupa ce politistii unei provincii invecinate au intrat pe fir. Pina atunci, insa, politistii reusisera sa stringa cateva zeci de mii de dolari.

A fost depasita viteza luminii

Doi americani au reusit sa efectueze un experiment in care au reusit sa depaseasca viteza luminii. Noutatea este cu aait mai mare, cu cat aparatul folosit nu a depasit 1.000 de dolari. Astfel, ei au reusit sa trimita un semnal electric la o distanta de 120 de metri, folosind doua cabluri coaxiale de impedante diferite si doua generatoare de frecventa. Rezultatul a fost obtinerea unui front de unda care a circulat cu o viteza de patru ori mai mare decat cea a luminii. Acesta este un pas inainte in cercetarile pentru explorarea spatiului cosmic, in felul acesta putand fi trimise semnale la o distanta mult mai mare ca pana acum si intr-un timp mai mic.

Si maimutele se drogheaza

Cu toate embargourile asupra drogurilor, autoritatile din Miami nu au reusit sa le impiedice pe maimutele de la o gradina zoologica locala sa guste din starea oferita de stupefiante. Cu toate acestea, desi maimutele erau efectiv drogate, nimeni nu intelegea cum e posibil asa ceva. Unii au crezut ca drogurile le sunt date de vizitatori si au instalat camere de supraveghere. Cand le-au analizat, toti au ramas surprinsi. Maimutele consumau un miriapod care secreta o substanta halucinogena. Singura urmare nociva era faptul ca, dupa ce efectul inceta, maimutele treceau printr-o stare de depresie totala.


Femeile mici sunt mai curtate

Englezii au analizat comportamentul barbatilor vis-a-vis de inaltimea femeilor. Concluzia a fost surprinzatoare: femeile mai mici de inaltime isi gasesc mult mai usor un barbat decat cele mai inalte. Englezii au pus asta pe seama dezvoltarii mai incete a femeilor inalte. Spre dezamagirea lor, se pare ca totul are legatura doar cu pretentiile promovate de femeile frumoase, in timp ce fetele scunde sufera de complexe de inferioritate si accepta aproape orice barbat.

Anticii au jucat sah

Desi toata lumea stia faptul ca jocul de sah a fost importat din India, recent a fost descoperita in Albania o piesa de sah datand din secolul V i. H. Ceea ce inseamna ca grecii sau romanii din acele timpuri cunosteau jocul de sah. Ce se intampla cu cel care pierdea, nu se stie inca.

La baza vietii stau trei tipuri de celule

Celulele primordiale, vin sa contrazica teoria darwiniana care sustine ca viata a aparut dintr-un singur organism primitiv. In urma cercetarilor s-a ajuns la concluzia ca evolutia organismelor au la baza un transfer orizontal de la o gena la alta, evolutia celei de a doua gene bazandu-se pe incorporarea primei gene. In urma descoperirii transferului orizontal, studiul genomului uman intra intr-o noua faza de cercetare, in felul acesta putandu-se obtine foarte usor harti genetice.

Un medicament miraculos – uleiul de masline

La concluzia asta a ajuns un reputat epidemiolog de la Universitatea Harvard – evident, de origine greaca. Dimitris Trichopoulos a aratat ca femeile care folosesc uleiul de masline la prepararea mancarurilor sunt mai putin dispuse la producerea cancerului mamar, rata diferenta fiind de 25 pana la 50%. Aceasta este, dupa opinia sa si explicatia cea mai logica pentru care femeile din zonele mediteraneene sunt mai sanatoase, din acest punct de vedere decat suratele lor de pe intreg mapamondul. Si se jura ca nu-i reclama la uleiul de masline.

Vesta pentru cardiaci

Medicii de la Centrul de Cardiologie din Baltimore, SUA, au pus la punct o vesta speciala. Confectionata din fibre poliesterice, aceasta se pune in jurul toracelui bolnavului cardiac, fiind actionata de un mic dispozitiv computerizat ce controleaza umflarea si dezumflarea ei. Vesta mobilizeaza sangele spre inima si este cu mult mai eficienta decat resuscitarea clasica, manuala.

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri de weekend
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Stiri de weekend

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact