Stiri de weekend

Stiri ciudate de weekend

Stiri ciudate de weekend
Laurentiu Ianculescu

Pod ciudat peste Messina

Daca Golden Gate vi se pare un pod ciudat, urmatorul vi se va parea si mai ciudat. Italienii vor sa construiasca un pod urias care sa uneasca Sicilia de peninsula. Podul va avea o lungime de 3,3 km, fiind de trei ori mai lung decat celebrul Golden Gate din San Francisco. Cu toate acestea, specialistii sunt reticenti in ceea ce priveste durata de viata a podului, intrucat zona este cunoscuta ca avando intensa activitate seismica.

Sahara pictata de stramosii faraonilor

La intrebarea “De unde au venit stramosii faraonilor?”, oamenii de stiinta cred ca pot raspunde. Din Egipt. Pentru ca la fiecare inundatie a Nilului, triburile nomade de pastori se retrageau pe inaltimile din Sahara, unde au pictat stanci le cu aceleasi caracteristici cu care a fost pictata Valea Regilor. Astfel, pe stancile din desert, pot fi remarcate animale, zeitati si vase, toate pictate cu cel putin 1000 de ani inaintea constituirii primei dinastii egiptene.

Omul Paianjen intre film si realitate

Cercetatorii de la Institutul Max Planck din Stuttgart studiaza posibilitatea deplasarii omului pe suprafete inclinate sau chiar verticale. Studiile pornesc de la urmarirea modului de deplasare al unor insecte, aratand ca, cu cat un corp este mai mare, cu atat are nevoie de pliuri mai mici pentru a se agata de pereti cat si pentru a se desprinde pentru saltul urmator. In felul acesta, se presupune ca in curand , nanotehnologia va putea pune la punct un sistem operational care sa sustina pe pereti o greutate cuprinsa intre 50 si 90 kg. Lucru care ne va permite sa ne deplasam si pe verticala cu aceeasi usurinta ca pe orizontala.

Arta de 400. 000 de ani vechime

Cele mai vechi opere de arta au fost descoperite pe malul raului Draa din Maroc si au o vechime de aproximativ 400.000 de ani. Specialistii sustin ca piatra descoperita este scrijelita si pictata cu o culoare rosie, fiind descoperita intr-un sit care contine mai multe topoare de piatra apartinand culturii Auchel. Evident, ipoteza a fost respinsa de unii cercetatori care afirma ca oamenii acelor timpuri nu erau in stare sa gandeasca atat de profund. Dar poate nu oamenii au pictat piatra.

Razbunarea Cavalerilor Jedi

Cam astfel s-ar putea numi actiunea fanilor Star Wars canadieni care, la recentul recensamant s-au declarat de religie Jedi. Mai bine de 20.000 de canadieni au raspuns apelurilor electronice pe care le-au primit, de a boicota statistica efectuata de Guvern, pe motiv ca religia e ceva mult prea personal pentru a face atata caz de ea. Urmarea? Guvernul a ordonat sa nu fie luate in considerare declaratiile luptatorilor Jedi, dar au luat in considerare alte secte care aveau un numar mult mai mic de membri.

Bronz fara soare

Gata, s-au dus zilele lungi de vara cand trebuia sa stam tot timpul pe plaja ca sa ne bronzam si intre timp sa ne ungem cu tot felul de unguente ca sa nu ni se arda pielea. Acum e suficienta o pastila care stimuleaza pielea sa produca melanina si sa dea, astfel, culoarea dorita. Noua pastila va reduce simtitor cancerele de piele produse din cauza soarelui. Si ii va imbogati pe producatori.


Detectorul de minciuni… minte

O comisie speciala formata din matematicieni, psihologi, medici si juristi au comunicat rezultatul unei analize asupra detectorului de minciuni. Astfel, imbatabilul detector se pare ca poate fi pacalit de catre cei antrenati special sa-si controleze emotiile. In baza analizelor, comisia a recomandat sa nu se mai ia niciodata in considerare rezultatele obtinute pe baza marturiilor poligrafului.

Prima porunca: sa nu beti

Intr-un mic orasel de provincie din statul Ohio, primaria are un angajat special, ales prin sufragiu universal de catre toti membrii comunitatii cu varsta de peste 21 de ani. Astfel, munca acestuia consta din a umbla ore pe zi beat de la un capat la altul al oraselului. Postul dispune de trei angajati care lucreaza in trei schimburi. Rolul functionarului este de  a atrage atentia tineretului asupra pericolului pe care-l constituie bautura. In timpul liber functionarii sunt foarte apreciati de comunitate pentru serviciile lor, acestora ridicinduli-se, in urma cu 40 de ani, chiar un monument, in semn de recunostinta.

Scoala de inselat partenerul

Un italian a deschis o scoala mixta in care se predau cursuri de cum sa iti inseli partenerul. La final se da un test iar cei care reusesc sa-l treaca primesc o diploma de abilitate. Conform initiatorului cursurilor, acestea vin in spijinul familiilor italiene, urmand sa duca la o scadere a ratei divorturilor din cauza infidelitatii partenerului.

 

Photo by Tiko Giorgadze on Unsplash

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri de weekend
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Stiri de weekend

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact