Stiri

Academia Micilor Developeri deschide un nou hub de educație în tehnologie în centrul Bucureștiului

Academia Micilor Developeri deschide un nou hub de educație în tehnologie în centrul Bucureștiului
Costin Pietraru

Academia Micilor Developeri  a lansat in aceasta toamna un nou hub de educatie in tehnologie, spatiu al inovatiei pentru micii programatori,  care se afla pe Bdul. Hristo Botev nr.1, zona Piata Rosetti. Cu ocazia lansarii noului hub, Academia Micilor Developeri anunta o noua serie de lectii demonstrative, care vor avea loc de doua ori pe luna. Prima lectie demonstrativa va avea loc pe data de 9 octombrie, ora 18:30 si special pentru aceasta ocazie copiii vor putea admira robotii creati de cei mici la cursurile anterioare.

Pentru a asigura un mediu optim de invatare, salile de curs in care sunt primiti micii viitori creatori de tehnologie sunt dotate cu laptopuri, videoproiectoare si kit-uri de robotica, nefiind necesare din partea parintilor investitii suplimentare in echipamente. Academia Micilor Developeri este singura scoala de acest gen care a dezvoltat o platforma de e-learning ce asigura accesul permanent la informatii utile, tutoriale si demonstratii, metoda de curs fiind una moderna si interactiva, ce asigura un proces de invatare fluid. Instructorii Academiei sunt specialisti cu experienta si competente didactice, atat profesori din invatamantul universitar, cat si specialisti programatori colaboratori ai celor mai mari firme de IT.

“Ne dorim sa oferim copiilor din Romania sansa de a participa activ la crearea lumii de maine, iar acest lucru este posibil in primul rand prin a da sanse egale cu alti copii din SUA  sau alte tari unde inovatia si cunoasterea provocarilor tehnologice au devenit o prioritate in sistemul de invatamant primar.  Cursurile sunt adaptate pentru copii si se desfasoara intr-un spatiu special amenajat pentru a incuraja inovatia, profesorii punand accent pe invatarea prin joaca, cu rezultate insa foarte serioase”, a declarat Oana Manga, Managing Partner

In cadrul cursurilor, copiii invata concepte de baza in programare si isi vor dezvolta gandirea logica (Computational Thinking), o abilitate cheie pentru copiii secolului 21. In plus, vor invata si exersa limba engleza si isi vor antrena abilitatile organizatorice, vor intelege ce este un proiect, cum se initiaza, dezvolta si duce la bun sfarsit.  Limbajul de programare in care se lucreaza este special dezvoltat pentru copii, iar cursurile sunt concepute astfel incat, gradual, dupa primii pasi in programare,  sa poata dezvolta propriul site in HTML, nivelul cel mai avansat culminand cu realizarea de masini si roboti, spre deliciul celor mici. In cadrul sesiunii demonstrative  din 9 octombrie, copiii vor fi initiati in ceea ce inseamna dezvoltarea tehnologiei de catre ei insisi, trecand de la stadiul de utilizatori la cel de creatori,  sub forma de joc.

https://www.miciideveloperi.ro/

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Stiri

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact