Stiri

Black Friday – ziua neagra a consumatorilor din Romania

Black Friday – ziua neagra a consumatorilor din Romania
Laurentiu Ianculescu

 

Unii ar putea sa se intrebe de ce am ales titlul asta, cand, de fapt, romanii beneficiaza de reduceri substantiale. Si ar avea dreptate. Dar v-ati uitat la ce anume beneficiaza romanii de reduceri? Ati avut curiozitatea sa comparati produsele intre ele? V-ati gandit de ce e nevoie de o vineri neagra de reduceri? Unii s-au gandit, pentru ca nu de la mine a pornit ideea acestui articol tip semnal de alarma.

Majoritatea produselor vandute sunt produse uzate moral, ale caror stocuri nu mai scad deloc si pentru care vanzatorul nu mai e interesat nici macar sa-i faca publicitate. Foarte putine sunt produsele cu adevarat performante carora li se face reducere reala.  Dar romanul, in general, nu vede asta. El se gandeste doar ca “mama ce afacere am facut ca am cumparat un laptop de 30 de milioane cu 14 milioane”. Nu s-a gandit ca laptop-ul ala nu se mai vindea si ca  valoarea lui reala nu mai era deloc cea afisata. Nu s-a gandit nici macar ca pentru produsele cumparate s-ar putea sa nu mai gaseasca piese de schimb decat 1 sau cel mult 2 ani. Marketingul agresiv pentru Black Friday ii transforma pe cei mai multi in simpli consumatori si nicidecum in consumatori care au grija de interesele lor,d e banii lor.

Iar firmele care participa la masivele vanzari din Black Friday ar trebui amendate drastic, cu sume foarte mari pentru magariile pe care le fac.

Ati vazut ca au existat firme care inca de joi seara isi creasera o pagina speciala in care se spunea ca “din cauza numarului mare de vizitatori site-ul s-a blocat etc etc…”. Iar televiziunile au preluat “stirea”, asa ca oamenii nu au fost nevoiti sa plateasca publicitate – in fond era vorba despre o stire, nu?


Ati vazut ca au existat firme al caror stoc s-a epuizat in mai putin de jumatate de ora si care nu au mai inoit stocul?

Toate acestea ar trebui sa fie la vedere. Lumea ar trebui sa stie cate produse pun la vanzare fiecare comerciant. Pentru ca unii pot veni doar cu cateva produse. Site-urile care se blocheaza din cauza numarului mare de vizitatori ar trebui sa primeasca interdictie pentru urmatorul Black Friday – in fond ar trebui sa participe cei care sunt in stare sa-si trateze cumparatorii cu respectul cuvenit. Mi se pare o nesimtire din partea comerciantilor care nu sunt in stare sa aibe un site capabil dar care participa, totusi, la vinerea reducerilor masive.

Dar cel mai trist e faptul ca romanul in loc sa se trezeasca la realitate se lasa manipulat in continuare si cumpara orice e la reducere.

 

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Stiri

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact