Stiri

CAS din oficiu pentru cei care nu declara veniturile

CAS din oficiu pentru cei care nu declara veniturile
Costin Pietraru

baniANAF va calcula din oficiu CAS pentru cei care nu declara veniturile
Contributiile sociale datorate de persoanele fizice care nu depun declaratii vor fi calculate din oficiu de Agentia de Administrare Fiscala (ANAF) care a elaborat un ordin in acest scop. Baza minima de calcul este de 35% din salariul mediu stabilit in bugetul de pensii, adica 2.223 lei.

ANAF stabileşte prin estimare baza lunară de calcul al CAS la nivelul minim prevăzut de Codul fiscal. Potrivit Codului Fiscal, baza lunară de calcul a CAS nu poate fi mai mică de 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pentru 2014, nivelul este de 2.223 lei.

Proiectul de ordin propune aprobarea procedurii privind stabilirea din oficiu a contribuţiei de asigurări sociale datorată de persoanele fizice, precum şi formularelor necesare în acest caz.

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Stiri

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact