Stiri

Ce ne pregateste guvernul pentru 2013-2015?

Ce ne pregateste guvernul pentru 2013-2015?
Costin Pietraru

Strategia fiscal bugetara a Guvernului pentru perioada 2013-2015 cuprinde:

  • majorarea unor penalitati
  • deduceri ale impozitelor persoanelor fizice
  • schimbari in taxarea proprietatilor

Finantele vor majora in cursul acestui an nivelul unor penalitati, vor extinde posibilitatea emiterii prin intermediul unui centru de imprimare masiva a actelor de executare emise de organele fiscale care pot fi valabile fara semnatura si stampila organului emitent. Totodata, autoritatile fiscale isi propun sa extinda situatiile in care declaratiile fiscale ale contribuabililor se certifica de catre un consultant fiscal.

Strategia ia in calcul o crestere a PIB in termeni reali, de 1,7% in 2012, de 3,1% in 2013 si de pana la 3,9% in 2015.

Masurile legislative pe care guvernul intentioneaza sa le adopte nu sunt explicate concret,  sunt generale, de tipul “analiza sistemului de impunere a veniturilor persoanelor fizice si a oportunitatii de masurare a acestuia pentru asigurarea respectarii principiului echitatii, sarcina fiscala a fiecarui contribuabil fiind stabilita in functie de capacitatea sa contributiva” sau “analiza oportunitatii stabilirii unor cote de TVA care sa reduca tendinta de evaziune fiscala si sa mentina puterea de cumparare a populatiei cu venituri scazute”.

Sursa: Consulta strategia fiscal-bugetara a Guvernului pentru perioada 2013-2015, Expunere de motive

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Stiri

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact