Stiri

Deschide o scoala IT in regim de franciza in parteneriat cu Academia Micilor Developeri.

Deschide o scoala IT in regim de franciza in parteneriat cu Academia Micilor Developeri.
Costin Pietraru

Conceptul din spatele francizei Academia Micilor Developeri

Academia Micilor Developeri este conceptul Românesc dezvoltata de antreprenorii Oana Manga, Camelia Wang şi Costin Pietraru, care in urma cu 6 ani au vazut o mare oportunitate in deschiderea unei şcoli de programare software, gândire algoritmica şi de robotică pentru copii.

Academia Micilor Developeri, prima școală din România de programare software, gândire algoritmica și de robotică pentru copii, se extinde începând de anul acesta în sistem de franciză. Lansat pe piață în 2013, conceptul a fost pentru România unul inovator, Academia Micilor Developeri fiind primul hub de educație IT, care a creat condiții pentru copiii români de a se alinia la cerințele învățământului din alte țări, unde inovația și cunoașterea provocărilor tehnologice au devenit o prioritate.

Academia Micilor Developeri deține în acest moment două unități administrate în regim propriu și așteaptă că până la finalul anului 2020 să fie prezentă prin francize în fiecare sector din București și în cel puțin 10 orașe ale țării.

Aproximativ 8000 de copii s-au înscris de-a lungul timpului la cursurile de informatică ale școlii, iar primul centru deschis și-a dublat cifra de afaceri de la an la an. Pentru sfârșitul acestui an, Academia Micilor Developeri așteaptă o cifra de afaceri estimată la 250.000 euro.

Școală de programare în franciză

Decizia de francizare vine că urmare a creșterii rapide a afacerii în cei șase ani de funcționare, maturizarea pieței, precum și a interesului antreprenorial pentru proiecte educaționale și IT care și-au demonstrat viabilitatea. Pachetul de intrare în franciză conține taxa de franciză de 15.000 euro și investiția necesară deschiderii centrului, estimată a fi între 15.000 și 20.000 euro. Primii trei francizati beneficiază de un tarif preferențial de intrare în franciză, de 10.000 euro.

Conform planului de afaceri, francizații își vor recupera investiția totală în 16 luni, din anul doi intrând pe profit.

Spațiul necesar pentru deschiderea unei francize sub brandul Academia Micilor Developeri e de aprox. 150 mp, cu minim trei încăperi pentru desfășurarea cursurilor, precum și o zona de recepție, iar investiția pentru amenajare și utilare a spațiului se ridică la 20.000 euro.


Academia Micilor Developeri pune la dispoziția francizatilor o soluție completă de business în învățământ, care presupune o programă completă și include pentru cursanți pregătire pentru prima certificare Java, cursuri cu programa unică și o platforma de e-learning pentru elevi și profesori.

Pe lângă un sistem automat de feedback pentru elevi, testare și obținere diplome, francizatii beneficiază de un sistem informatic complet de facturare și gestionare a afacerii, training pentru management și profesori, ghid de predare, pachet software pentru utilizare la clasa, precum și know-how de marketing și customer care. Pentru accesarea francizei, nu este necesară experiență în IT sau învățământ.

“Participăm la o a două alfabetizare, cea în care învățăm copiii să scrie și să gândească astfel încât să determine tehnologia să lucreze în favoarea lor și să fie pregătiți pentru un viitor în care inteligența artificială va schimba paradigma actuală. Conform statisticilor Comisiei Europeane, doar în anul 2020 va fi nevoie de peste 900.000 de developeri în Uniunea Europeană. Prin extinderea în franciză, căutăm parteneri dedicați, care doresc să schimbe viitorul educației și care doresc ca activitatea lor profesională să aibă impact în comunitate. Punem la dispoziția partenerilor noștri întreg know-how-ul construit în cei 6 ani în care inovam în piața de educație și IT” declara Oana Manga co-fondatoare Academia Micilor Developeri.

Academia Micilor Developeri pune la dispoziția francizatilor o soluție completă de business în învățământ, care presupune o programă completă și include pentru cursanți pregătire pentru prima certificare Java, cursuri cu programa unică și o platforma de e-learning pentru elevi și profesori. Pe lângă un sistem automat de feedback pentru elevi, testare și obținere diplome, francizatii beneficiază de un sistem informatic complet de facturare și gestionare a afacerii, training pentru management și profesori, ghid de predare, pachet software pentru utilizare la clasa, precum și know-how de marketing și customer care. Pentru accesarea francizei, nu este necesară experiență în IT sau învățământ.

Spațiul necesar pentru deschiderea unei francize sub brandul Academia Micilor Developeri e de aprox. 150 mp, cu minim trei încăperi pentru desfășurarea cursurilor, precum și o zona de recepție, iar investiția pentru amenajare și utilare a spațiului se ridică la 20.000 euro. Conform planului de afaceri, francizații își vor recupera investiția totală în 16 luni, din anul doi intrând pe profit.

Devino antreprenor si schimba educatia IT din orasul tau!

Academia Micilor Developeri transformă copiii și tinerii din consumatori de tehnologie în creatori de tehnologie, pentru a deveni adulți competitivi într-o lume în care inteligența artificială și tehnologia vor redefini paradigmele actuale. Cursurile se adresează copiilor între 8-18 ani. În prezent, Academia Micilor Developeri își desfășoară activitatea în cele două centre din București: Rosetti și Militari.

Programa, în continuă dezvoltare, conține cursuri precum: Primii pași în programare, Jocuri și aplicații pentru Android, robotică și electronică cu Mbot și MicroBit, gândire algoritmică, Primii pași în Java, Java Foundations (curs la finalul căruia se susține examenul de certificare Java Foundations de la Oracle).

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Stiri

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact