Stiri

Salarii incasate prin sistemele alternative de prestari servicii

Salarii incasate prin sistemele alternative de prestari servicii
Costin Pietraru

Românii au încasat în 2011 salarii „mascate” de peste 7 miliarde euro, ca şi ”venituri” pe microîntreprinderi, în condiţiile în care sistemul fiscal actual din România descurajează munca prestată în forma ei clasică, pe baza unui contract de muncă şi remunerată prin salariu.

Pentru a evita sau diminua plata contribuţiilor de asigurări sociale, românii au ales sistemele alternative de prestări servicii, cu fiscalitate mai prietenoasă, şi şi-au înfiinţat microîntreprinderi, fără a fi salariaţii propriilor firme.

Datele companiei Expense Reduction Analysts (ERA) România, pe baza bilanţurilor depuse la Ministerul Finanţelor Publice, arată că în 2011 microîntreprinderile din România cu zero angajaţi – 251.674 – au avut o cifră de afaceri cumulată de 7,338 miliarde euro.

În momentul actual, pentru 1 leu plătit unui angajat ca şi salariu net un angajator mai plăteşte la stat încă aproximativ 80 de bani ca şi impozit şi contribuţii sociale. Pe de altă parte, în cazul unuia dintre sistemele alternative menţionate, costul fiscal pentru 1 leu net este în jur de 30 de bani (+/- 10% în funcţie de nivelul venitului).

Sursa: stire Agerpress preluata de Capital

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Stiri

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact