Stiri

Specialistii avertizeaza, in 2015 Euro poate sa ajunga la 5 lei

Specialistii avertizeaza, in 2015 Euro poate sa ajunga la 5 lei
Costin Pietraru

eur-ronBanca Nationala a Romaniei a continuat trendul de relaxare a politicii monetare și a redus in sedinta din dobanda de referinta cu 0.25%, de la 3 la 2.75%.

Cursul EurRon nu a reacționat semnificativ, dar o reacție mai puternică ar putea fi provocată de conferința de presă a BNR de astăzi, ce ar trebui să aducă indicii suplimentare despre viitorul politicii monetare.

Decizia era așteptată și inclusă în preț în mare parte. Încetinirea ritmului de creștere economică pe plan intern și perspectivele de inflație în scădere, combinate cu lipsa de finanțare a economiei de către sistemul bancar, ar putea determina BNR să ducă dobânda cheie spre 2% în 2015.

O schimbare dramatică de sentiment la nivel global ar genera ieșiri masive de capital în special din economiile emergente și atacuri speculative asupra valutelor vulnerabile.

Pentru leu, o explozie de volatilitate în condițiile unui randament în scădere, ar însemna noi minime istorice si un curs de 4.8-5 Ron/Eur.

Sursa: Forexedu

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stiri
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Stiri

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact