Utile

Alerta pentru 7 martie si 10 martie 2012

Alerta pentru 7 martie si 10 martie 2012
Laurentiu Ianculescu

Alerta pentru 7 martie si 10 martie 2012

 

 Atentie!

 

7 martie 2012 este termenul limita pentru depunerea formularului 092 de catre persoanele juridice si persoanele fizice impozabile, inregistrate in scopuri de TVA, care folosesc perioada fiscala trimestrul si care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere si care au efectuat achizitii intracomunitare in luna februarie 2012. Acestea sunt obligate sa depuna formularul 092 si sa-si modifice perioada fiscala devenind platitori de TVA lunar.

 

Formularul 092 se depune in termen de 5 zile LUCRATOARE de la sfarsitul lunii in care a intervenit exigibilitatea achizitiei.

 

Atentie, la depunera formularului vi se va solicita si copie de pe documentul intracomunitar justificativ.

 


Pentru a evita eventualele neplaceri fiscale, daca stiti ca aveti de gand sa realizati operatii intracomunitare, inregistrati-va inainte in registrul operatorilor Intracomunitari.

 

 

10 martie 2012 este termenul limita pana la acre se poate depune formularul 096 de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care in cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire prevazut la art.152 din Codul fiscal. Mai exact, cei care sunt platitori de TVA si in cursul anului 2011 au inregistrat o cifra de afaceri inferioara sumei de 119.000 lei, pot renunta la TVA.

 

Atentie!

 

Penrtu cei care nu stiu inca, din anul 2011 certificatul de inregistrare in scopuri de TVA se acorda foarte greu persoanelor care au o cifra de afaceri inferioara sumei amintite. Trebuie sa depuneti un dosar la Fisc, mai intai vine Fiscul in control, apoi vine Garda Financiara, iar daca pana la urma toata lumea e de acord ca puteti sa va inregistrati ca platitori de TVA, atunci vi se da certificatul. Daca nu, singura sansa e sa depasiti plafonul mediu lunar raportat la un an.

 

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Utile
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Utile

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Cum isi pierde o firma reputatia in 5 minute

  O firma, indiferent ca este mica sau mare, munceste mult pentru a-si crea o reputatie solida. De multe ori se intampla ca, pe piata, partenerii sa nu cunoasca absolut nimic unii despre ceilalti. Nu este in regula. Pentru ca, in orice domeniu iti desfasori activitatea, trebuie sa fii cunoscut. Sa existi pe...

 • Dividende in avans

    S-a dat drumul la dividende Statul roman a dat drumul la dividende. Dar nu oricum, ci...

 • Amintire cu Parintele Teofil Brasoveanul

  Parintele Teofil era un om minunat Parintele Teofil Brasoveanul te facea sa crezi cu adevarat ca undeva...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact