.calculator{ font-family:Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px; margin:0; padding:0; } .calculator p{ text-align:justify; } .calculator h1{ font-size:17px } .calculator h2{ font-size:14px; } .calculator h3{ font-size:12px; } .calculator h4{ font-size:11px; } .calculator label.lbl{ width:135px; float:left; padding-top:2px; } .input_area{ margin:0; padding:0; clear:both } .result_borrow{ margin-top:5px; margin-bottom:8px; } .btn_area{ margin-top:4px; margin-bottom:2px; text-align:center; } .calculator input.txt{ padding:1px; } .clearfix{clear:both} Conform OUG nr. 88/2013, de la 1 ianuarie 2014, persoanele care obțin venituri din chirii vor fi obligate să achite contribuții de asigurări sociale de sănătate (CASS). Baza de calcul a contribuţiei la CASS pe veniturile din chirii este de 75% din veniturile brute, întrucât 25% din venituri sunt deductibile la calcularea CASS. CASS este […]" />
Utile

Cat opreste statul din veniturile din chirii in 2014

Cat opreste statul din veniturile din chirii in 2014
Costin Pietraru

CASSConform OUG nr. 88/2013, de la 1 ianuarie 2014, persoanele care obțin venituri din chirii vor fi obligate să achite contribuții de asigurări sociale de sănătate (CASS).

Baza de calcul a contribuţiei la CASS pe veniturile din chirii este de 75% din veniturile brute, întrucât 25% din venituri sunt deductibile la calcularea CASS.

CASS este in valoare de 5,5% din venituri dar nu mai mult decat contributia datorata pentru cinci salarii medii brute.

In 2014 salariul mediu brut prognozat pe economie este 2.339 lei. Daca incasati din chirie 11.695 lei sau mai mult, va trebui sa achitati lunar maximum 0.055 x 0.75 x 5 x 2339, adica 482 lei.

Indiferent ce veniturile din chirii aveti, nivelul minim al contribuției CASS este de 41 lei.

Calculator CASS online
pentru cei care obtin venituri din chirii


*Nota:
- Calculatorlul este valabil de la 1 Ianuarie 2014 cf. OUG nr. 88/2013.
- Introduceti numai numere fara virgula, simboluri sau alte caractere (de exemplu nu se admit 10,000.99 sau 1000.99 sau 245$).


Date despre chiriile incasate:

Estimari pe baza datelor introduse:


Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Utile
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Utile

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Cum isi pierde o firma reputatia in 5 minute

  O firma, indiferent ca este mica sau mare, munceste mult pentru a-si crea o reputatie solida. De multe ori se intampla ca, pe piata, partenerii sa nu cunoasca absolut nimic unii despre ceilalti. Nu este in regula. Pentru ca, in orice domeniu iti desfasori activitatea, trebuie sa fii cunoscut. Sa existi pe...

 • Dividende in avans

    S-a dat drumul la dividende Statul roman a dat drumul la dividende. Dar nu oricum, ci...

 • Amintire cu Parintele Teofil Brasoveanul

  Parintele Teofil era un om minunat Parintele Teofil Brasoveanul te facea sa crezi cu adevarat ca undeva...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact