Utile

Cheltuieli deductibile cu deplasarea

Cheltuieli deductibile cu deplasarea
Costin Pietraru

Multa lume neglijeaza importanta Ordinului de deplasare pentru o firma. Nu stiu de ce. Vorbesc despre persoanele care au o firma. Pentru ca deplasarea in interes de serviciu aduce cu sine mai multe beneficii:

 

1.  In primul rand, se poate deduce diurna.

Indiferent ca este vorba despre o deplasare interna sau externa, existenta ordinului de deplasare permite deducerea unei anumite valori a diurnei. Verificati de fiecare data care este valoarea diurnei la stat, iar companiile private isi pot deduce, la deplasarile interne, o valoare de 2,5 ori mai mare.

De asemenea, deplasarea externa aduce cu ea posibilitatea deducerii acelei diurne.

Normal, voi puteti sa va treceti orice valoare a diurnei vreti, dar deductibilitatea diurnei este limitata. Dar pentru tot ce depaseste plafonul stabilit veti plati impozite.

 

2. In al doilea rand, se poate deduce cazarea;

 


3. Se poate deduce transportul la si de la punctul respectiv: bilet de avion, bon de benzina, bilet de tren, bilet de microbuz etc.

 

Tot ce aveti de facut este sa completati un formular si sa aveti grija ca el sa fie semnat si stampilat la sosire, respectiv la plecare din localitatea respectiva. Daca aveti un partener de afaceri, cu atat mai bine. Daca insa va duceti in vederea stabilirii unor contacte de afaceri, puteti folosi si stampila hotelului sau a pensiunii unde sunteti cazati.

Multe persoane abuzeaza de acest ordin de deplasare si il folosesc ori de cate ori se duc in concediu sau au o deplasare in afara localitatii, mai mare de 24 de ore. Trebuie sa intelegeti ca daca firma nu are profit, in cazul unui control de la Fisc sau Garda, vi se vor cere documente justificative suplimentare pentru acele deplasari: persoana care s-a deplasat, comunicarea preliminara cu partenerul etc, respectiv documente din care sa reiasa ca acele cheltuieli cu deplasarea au fost facute in vederea incheierii unui contract aducator de profit.

In plus, este foarte important ce scrie pe factura de cazare, care este persoana de contact care a semnat pentru ridicarea facturii s.a.m.d. La fel de important este ca atunci cand aveti diurna, nu mai aveti voie sa deduceti cheltuieli de restaurant – pentru ca diurna exista doar pentru mancare.

 

Un model de ordin de deplasare gasiti aici.

 

 

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


View Comments (2)

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Utile
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Utile

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Cum isi pierde o firma reputatia in 5 minute

  O firma, indiferent ca este mica sau mare, munceste mult pentru a-si crea o reputatie solida. De multe ori se intampla ca, pe piata, partenerii sa nu cunoasca absolut nimic unii despre ceilalti. Nu este in regula. Pentru ca, in orice domeniu iti desfasori activitatea, trebuie sa fii cunoscut. Sa existi pe...

 • Dividende in avans

    S-a dat drumul la dividende Statul roman a dat drumul la dividende. Dar nu oricum, ci...

 • Amintire cu Parintele Teofil Brasoveanul

  Parintele Teofil era un om minunat Parintele Teofil Brasoveanul te facea sa crezi cu adevarat ca undeva...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact