Utile

Documentar fiscal DGFP Brasov privind obligatiile ale unei asociatii de proprietari

Documentar fiscal DGFP Brasov privind obligatiile ale unei asociatii de proprietari
Costin Pietraru

Documentar fiscal DGFP Brasov privind obligatiile unei asociatii de proprietari privind retinerea la sursa a impozitului pe venit si a contributiilor sociale.

Sunt tratate in acest documentar fiscal, publicat pe siteul finante Brasov la data de 13.07.2012, in functie de natura veniturilor:

 • Venituri obtinute de presedinte, cenzori, alti membrii alesi
 • Venituri obtinute de administrator
 • Venituri obtinute de alte persoane din activitati desfasurate in mod dependent in baza contractelor/ conventiilor civile (contabil, persoane care asigura curatenia, intretinerea, reparatiile imobilelor)
 • Venituri obtinute de alte persoane din activitati desfasurate in mod independent in baza contractelor/ conventiilor civile (contabil, persoane care asigura curatenia, intretinerea, reparatiile imobilelor)
 • Venituri din contracte incheiate cu PFA (contabil autorizat, electricieni, zugravi, etc.)

Perioada fiscala pentru declararea si plata impozitului pe venituri salariale/venituri din conventii civile si contributiilor sociale aferente

Regula – calcularea, retinerea, virarea si declararea lunara a impozitului si contributiilor sociale pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc aceste venituri.


Exceptia – calcularea, retinerea, virarea si declararea trimestriala a impozitului si contributiilor sociale pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se datoreaza, de catre asociatiile care în anul anterior au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati exclusiv (numarul mediu de salariati se calculeaza ca medie aritmetica a numarului de salariati din declaratiile 112 depuse pentru fiecare luna din anul anterior; la stabilirea numarului mediu de salariati se iau in calcul numai persoanele cu  contracte individuale de munca, atat cu norma intreaga cat si cu timp partial).

Atentie!  In cazul perioadei fiscale trimestru, ori de câte ori în cursul trimestrului salariatii beneficiaza de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate sau le înceteaza calitatea de asigurat, asociatia depune declaratia 112 pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei în care a intervenit concediul medical sau încetarea calitatii de asigurat.

În acest caz, declaratia/declaratiile aferenta/aferente perioadei ramase din trimestru se depune/se depun pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului. În cazul în care încetarea calitatii de asigurat are loc în luna a doua a trimestrului, se vor depune atât declaratia pentru prima luna a trimestrului, cât si cea pentru luna a doua, urmând ca dupa încheierea trimestrului sa se depuna numai declaratia pentru luna a treia.

Termeni folositi

 • Codul fiscal = Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare
 • Norme date in aplicarea Codului fiscal = HG nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare

Legi speciale privind contributiile sociale obligatorii:

 • Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare
 • Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare
 • Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare

Citeste intregul documentar fiscal AICI!

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Utile
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Utile

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Cum isi pierde o firma reputatia in 5 minute

  O firma, indiferent ca este mica sau mare, munceste mult pentru a-si crea o reputatie solida. De multe ori se intampla ca, pe piata, partenerii sa nu cunoasca absolut nimic unii despre ceilalti. Nu este in regula. Pentru ca, in orice domeniu iti desfasori activitatea, trebuie sa fii cunoscut. Sa existi pe...

 • Dividende in avans

    S-a dat drumul la dividende Statul roman a dat drumul la dividende. Dar nu oricum, ci...

 • Amintire cu Parintele Teofil Brasoveanul

  Parintele Teofil era un om minunat Parintele Teofil Brasoveanul te facea sa crezi cu adevarat ca undeva...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact