Utile

Modul de calcul, declarare si plata a impozitului pe microintreprindere

Modul de calcul, declarare si plata a impozitului pe microintreprindere

D100Incepand cu 1 ianuarie 2014, cand a intrat in vigoare OUG 102/2013, impozitul pe veniturile din microintreprinderi se calculeaza diferit. Trebuie sa stii si tu cum se calculeaza si declara acest impozit, tinand cont ca pana in 25 aprilie adica vineri, trebuie sa depui Declaratia 100.

Mod de calcul impozit microintreprinderi

 1. Mergi la Balanta contabila la 31.martie.2014, clasa 7 venituri.
 2. Iei in calcul Total sume clasa 7 (coloana in fata soldurilor finale), din care scazi contul 711, 765 si 741.
 3. La suma rezultata aplici procentul de 3%.

Cum calculezi impozitul pe microintreprindere in SAGA?

In programul de contabilitate Saga, impozitul iti este calculat automat, tu numai faci verificarile de la pasul anterior.

Pentru calculul automat, mergi la Operatii -> Inchidere luna -> coloana 2- Impozit pe venit -> dai Validare -> listezi NC (nota contabila) si faci verificarile.

Cum trimiti Declaratia 100 pentru microintreprindere?

Tot de la Inchidere luna, mergi la coloana 3 –Declaratia 100 -> dai Actualizare date, esti atent ca suma calculata la pasul anterior, in coloana 2 -Impozit pe venit, sa iti fie pusa la codul 6 -denumire 121 -> din partea stanga jos dai Generare PDF -> se deschide PDF-ul -> in partea dreapta sus alegi ca ai incredere in document -> documentul se populeaza cu date -> dai validare si semnezi cu semnatura electronica.

Pentru a stii cum poti trimite declaratia poti citi articolul meu anterior de aici.

Se poate rectifica/corecta Declaratia 100 pentru microintreprinderi? Cum?


Daca ai trimis Declaratia 100 gresit, sau ai primit ulterior acte, care modifica impozitul pe microintreprinderi calculat si declarat anterior, ai posibilitatea sa corectezi Declaratia 100 prin generarea Declaratiei 710.

In Saga ai Generare PDF 710 in coloana 3 de la Inchidere luna, in partea stanga jos. In Declaratia 710 trebuie sa iti treci de mana suma declarata anterior si suma corecta.

De unde generezi OP sau FV pentru plata impozitului?

Ordinul de plata (OP) sau Foaia de varsamant (FV) poti sa o generezi tot din Saga.

La Inchidere luna -coloana 3 -in partea stanga jos ai OP-FV, apesi pe acest buton si ti se deschide ecranul pentru generarea OP sau FV.

Foarte important: din partea dreapta trebuie sa mergi pe sageata pentru a prelua codul IBAN de la Trezoreria de unde apartine firma. Dai Tiparire si gata, ai listat si OP/FV de plata.

 

Acum poti sa trimiti si tu declaratia pentru impozitul pe microintreprindere.

Baza legala: OUG 102/2013 si Codul Fiscal Art. 112^7.

Sursa: www.ateliercontabilitate.ro

Bianca Meze (3 Posts)

Numele meu este Bianca Meze si lucrez in domeniul contabil de aproximativ 3 ani. Lucrez cu 60 de firme pe luna in cadrul unui cabinet contabil din Oradea. Sunt stagiara Ceccar iar in trecut am urmat studiile de licenta in cadrul Universitatii din Oradea, specializarea contabilitate. Proprietar site http://www.ateliercontabilitate.ro


Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Utile

Numele meu este Bianca Meze si lucrez in domeniul contabil de aproximativ 3 ani. Lucrez cu 60 de firme pe luna in cadrul unui cabinet contabil din Oradea. Sunt stagiara Ceccar iar in trecut am urmat studiile de licenta in cadrul Universitatii din Oradea, specializarea contabilitate. Proprietar site http://www.ateliercontabilitate.ro

More in Utile

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Cum isi pierde o firma reputatia in 5 minute

  O firma, indiferent ca este mica sau mare, munceste mult pentru a-si crea o reputatie solida. De multe ori se intampla ca, pe piata, partenerii sa nu cunoasca absolut nimic unii despre ceilalti. Nu este in regula. Pentru ca, in orice domeniu iti desfasori activitatea, trebuie sa fii cunoscut. Sa existi pe...

 • Dividende in avans

    S-a dat drumul la dividende Statul roman a dat drumul la dividende. Dar nu oricum, ci...

 • Amintire cu Parintele Teofil Brasoveanul

  Parintele Teofil era un om minunat Parintele Teofil Brasoveanul te facea sa crezi cu adevarat ca undeva...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact