Utile

Socialismul in Romania si in Europa anului 2013

Socialismul in Romania si in Europa anului 2013
Laurentiu Ianculescu

socialismulToti cei cu pregatire economica au citit, direct sau indirect, cate ceva si despre ideile socialismului de la inceputurile sale. Ale acelui socialism care se baza pe ideea utopica conform careia oamenii ar trebui sa fie toti egali. In primul rand, asta este o mare prostie, pentru ca nu-mi doresc sa fiu egal cu nimeni. Ma uit doar la mine in bloc, sunt zeci de eprsoane care nu fac nimic altceva decat sa iasa pe afara, sa “socializeze”, sa bea bere, sa manance seminte si sa discute despre cat de grea este viata. Si fac asta in fiecare zi a saptamanii – cu exceptia zilelor cu ploaie sau ger napraznic. Eu insa am si cate 16 – 18 ore de munca in fiecare zi, incercand nu sa obtin un venit constant, ci sa construiesc ceva de care mai tarziu sa fiu mandru si care sa ma ajute si pe mine si pe multi altii. Credeti ca mi-as dori sa fiu egal cu vecinii mei? In nici un caz. Dupa cum nu-mi doresc sa fiu egal nici cu cei mai bogati ca mine. Vreau sa fiu bogat ca ei, dar prefer sa stiu ca langa mine exista oameni puternici, oameni care in momente de rascruce ma pot proteja cu adevarat.  Dar sa revenim la utopia initiala cu egalitatea sociala… Au existat cateva cazuri in care s-a incercat aplicarea ei: s-au impartit averile saracilor, ca si ei sa fie egali cu cei bogati. Stiti ce s-a intamplat cu acele averi impartite? S-a ales praful de ele, Pentru ca saracii nu au stiut cum sa le inmulteasca si le-au cheltuit, incercand sa se bucure de o viata de om bogat.

S-au dus acele perioade. Au venit apoi national-socialistii lui Hitler la putere si stim ce s-a intamplat. Dupa care a urmat perioada neagra a guvernelor socialiste din Blocul Europei de Est. Orice profesionist putea sa prevada caderea sistemului socialist pentru simplul fapt ca nu era incurajata initiativa oamenilor ci omogenizarea acestora. Ori in momentul in care nu mai exista initiativa la nici un nivel, economia cade singura.

Mai nou, noul val al socialismului a pus stapanire pe aproape intreaga Europa. Indiferent cum se numesc unii sau altii. Priviti-le doar actiunile si o sa intelegeti. Socialistii sunt cei care favorizeaza anumite paturi sociale, incurajand, neoficial, vagabondajul si mita la toate nivelurile, bazandu-si puterea pe acele minoritati pe care le platesc si care vor vota mereu cu ei penrtu a nu-si pierde privilegiile. In Franta, minoritatile sunt formate de cei din fostele tari aflate sub tutela Frantei, in special din zona musulmana. In Romania, minoritatile sunt formate din fostii nomenclaturisti si urmasii lor, din rromii pentru care se creeaza o gramada de programe cu bani de la buget si care primesc ajutoare sociale pentru ca stau acasa si fac o gramada de copii, marea majoritate a acestora ajungand, statistic demonstrat, infractori mai mari sau mai mici. Pana si incercarea de a impune denumirea de rrom in locul celei de tigan, cuvant care exista si in limba dacilor si in limba latina, arata ca se incearca, treptat, suprapunerea termenului de rrom peste cel de roman.

Priviti la socialistii din Franta care au decis sa impoziteze averile de peste 1.000.000 eur. De ce sa faca asta? Pentru ca unii au fost capabili si au muncit poate zeci de ani ca sa reuseasca sa fie independenti?


Priviti si la socialistii nostri care fac politica fiscala in partea de jos a societatii. In timp ce de marile averi nu se pot atinge, au realizat ca, in schimb, se pot atinge de cei multi, de oamenii de jos care nu au nici un sprijin.

Pentru ca, dragi cititori, socialismul la ora actuala se aplica dupa regula” sa luam de la saraci si sa dam la bogati prin parghiile statului”.

De ce face una ca asta un stat, oricare ar fi el? Simplu: pentru ca poate.

Zilele trecute un articol vorbea peste datoriile pe care romanii le-au acumulat catre Casa de Sanatate. Datorii mici dar pe care statul incearca sa le recupereze. Era vorba in el despre impozitul pe sanatate pe care sunt obligati sa-l plateasca cei care iau dividende. Si s-a intamplat ca multe mii de romani sa ia dividende de cativa lei de la SIF-uri, bani pe care nici macar nu s-au dus sa-i ridice – te costa mai mult numai transportul pana la casierie si inapoi. Dar, asa cum prevedeti deja, acele dividende au nascut, automat, datorii catre CASS. Iar neplata acelor datorii a nascut penalitati si dobanzi, oamenii ajungand sa aibe deja cateva zeci de lei datorii pentru sume de 4 – 5 lei dividende. Asa ca ANAF-ul incearca sa recupereze acele datorii… Iar asta este un exemplu minor. Cei mai multi dintre noi am vazut scrisori trimise de ANAF cu datorii de pana la 1 leu!!! Firme instiintate ca au datorii de 1 leu sau mai putin. Costa mai mult hartia, timbrul, printul. Dar nu conteaza, ca, in fond, tot noi platim. Platim si construim socialismul maret, cu adevarat multi-lateral, ca pe la noi multe merg intr-o parte.

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Utile
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Utile

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Cum isi pierde o firma reputatia in 5 minute

  O firma, indiferent ca este mica sau mare, munceste mult pentru a-si crea o reputatie solida. De multe ori se intampla ca, pe piata, partenerii sa nu cunoasca absolut nimic unii despre ceilalti. Nu este in regula. Pentru ca, in orice domeniu iti desfasori activitatea, trebuie sa fii cunoscut. Sa existi pe...

 • Dividende in avans

    S-a dat drumul la dividende Statul roman a dat drumul la dividende. Dar nu oricum, ci...

 • Amintire cu Parintele Teofil Brasoveanul

  Parintele Teofil era un om minunat Parintele Teofil Brasoveanul te facea sa crezi cu adevarat ca undeva...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact