Utile

Spatiu privat virtual de la ANAF

Spatiu privat virtual de la ANAF
Costin Pietraru

inregistrare_utilizatorANAF a lansat serviciul “Spaţiu privat virtual”. Prin acest serviciul online nou persoanele fizice pot consulta informaţi asupra obligaţiilor fiscale neplătite şi pot vizualiza decizia de impunere pentru anul 2013.

Serviciul “Spaţiu privat virtual” este in etapa de program pilot pana la 31 decembrie 2014. Serviciul este disponibil numai pentru solicitanţii cu domiciliul fiscal în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. ANAF va extinde serviciul în restul țării după data de 31 decembrie 2014.

Acordarea serviciilor la distanță este unul dintre obiectivele specifice ale ANAF în strategia de îmbunătățire a relației dintre contribuabili și autoritățile fiscale, iar autentificarea și autorizarea contribuabililor este parte a acestui obiectiv.

În acest context, Guvernul a aprobat, la propunerea MFP, OUG nr. 40/2014 care stabilește cadrul legal pentru comunicarea în format electronic între contribuabili și autoritățile fiscale și reglementează identificarea contribuabililor în mediul electronic.

De asemenea, ministrul finanțelor publice a aprobat OMFP 772/2014 prin care au fost constituite grupuri de lucru pentru coordonarea unor proiecte informatice prioritare cum ar fi ,,Extinderea instrumentelor de identificare a persoanelor in spatiul virtual” care are ca scop implementarea accesului securizat folosind instrumente de identificare de tip user/parola.

Urmare a activității în cadrul grupurilor de lucru a fost elaborat și aprobat ordinul ministrului finanțelor publice OMFP 1154/2014 privind procedura de comunicare între ANAF şi persoanele fizice, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.


TUTORIAL ANAF – SPAȚIUL PRIVAT VIRTUAL (PDF)

Serviciul ”Înregistrare utilizatori” – permite înregistrarea în sistem, pentru a se putea autentifica cu instrumente de tip user/parola. La
alegerea opțiunii „Înregistrare utilizatori”, contribuabilul își completează datele într-o pagina web securizată (https) și are posibilitatea să
aleagă între două opțiuni: aprobarea la ghișeu, care implică deplasarea la organul fiscal pentru certificarea datelor completate, sau online, prin completarea numărului de înregistrare a deciziei emise de ANAF.

Inregistrarea persoanelor fizice

Documente ce pot fi comunicate prin serviciul „Spaţiul privat virtual” pentru perioada septembrie-decembrie 2014, în care se va aplica proiectul pilot:
A) documente emise de organul fiscal şi comunicate contribuabilului Automat
Decizii de impunere anuală aferente veniturilor realizate începând cu anul 2013 si emise după data de 1 septembrie 2014;
La cererea contribuabilului:

 • 1. ”Situaţia obligaţiilor fiscale de plată”;
 • 2. ”Nota obligațiilor de plată”;
 • 3. ”Situaţia contribuţiilor de asigurări sociale declarate de către angajatori”;

B) documente emise de contribuabil şi comunicate organului fiscal

 • 1. cerere privind ”Situaţia obligaţiilor fiscale de plată”;
 • 2. cerere privind ”Nota obligațiilor de plată”;
 • 3. cerere privind ”Situaţia contribuţiilor de asigurări sociale declarate de către angajatori”;

TERMENI ŞI CONDIŢII PENTRU SERVICIUL „SPAŢIUL PRIVAT VIRTUAL”

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Utile
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Utile

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Cum isi pierde o firma reputatia in 5 minute

  O firma, indiferent ca este mica sau mare, munceste mult pentru a-si crea o reputatie solida. De multe ori se intampla ca, pe piata, partenerii sa nu cunoasca absolut nimic unii despre ceilalti. Nu este in regula. Pentru ca, in orice domeniu iti desfasori activitatea, trebuie sa fii cunoscut. Sa existi pe...

 • Dividende in avans

    S-a dat drumul la dividende Statul roman a dat drumul la dividende. Dar nu oricum, ci...

 • Amintire cu Parintele Teofil Brasoveanul

  Parintele Teofil era un om minunat Parintele Teofil Brasoveanul te facea sa crezi cu adevarat ca undeva...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact