Utile

Verificare stare declaratii depuse si dosar fiscal

Verificare stare declaratii depuse si dosar fiscal
Costin Pietraru

335295_work_at_laptopDeclaratii fiscale

Pentru a verifica starea depunerii declaratiilor fiscale, ANAF ne pune la dispozitie o pagina online (www.anaf.ro/StareD112/) ce permite vizualiza starii atat pentru declaratiile depuse online cat si pentru declaratiile depuse la ghiseu.

Dupa ce am urmat pasii descrisi in INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE A SERVICIULUI DE DEPUNERE A DECLARAŢIILOR ON-LINE (reactualizat in 20.01.2014)

In pagina StareD112 verificam starea pentru declaratiile depuse:

 • D100, D101, D104, D112, D120, D130, D200, D205, D208, D300, D301, D390, D394, D600, D710
 • Situatii financiare anuale/Raportari anuale in 2011/2012
 • Raportari contabile semestriale 06/2011
 • Formular S1001
 • D230
 • Declaratii electronice pentru Control Trafic (T100, T101)

Cand nu pregatim sa verificam starea depunerii unei declaratii nu trebuie sa uitam sa avem la indemana CUI-ul societatii si indexul de incarcare (pentru cele depuse online) sau numarul de inregistrare (pentru cele depuse la ghiseu).

Pentru a nu vă trezi cu surprize neplăcute din partea Fiscului, trebuie să verificaţi starea depunerii declaraţiilor pe site-ul ANAF (asa cum am descris mai sus). După introducerea datelor solicitate, sistemul va genera o recipisă care vă va prezenta starea declaraţiei. Atenţie, recipisa poate fi eliberată doar în primele 60 de zile de la depunerea raportărilor anuale. Specialiştii vă recomandă să o descărcaţi şi să o păstraţi, pentru orice eventualitate. Dacă documentul depus are erori de validare, trebuie să le corectaţi şi să depuneţi din nou situaţia financiară.

Dosarul contribuabilului

Puteti verifica dosarul contribuabilului urmand pasii din acest manual. Este obligatoriu sa aveti procura pentru acel contribuabil si sa depuneti in prealabil declaratia 150.


In acest dosar fiscal puteti vedea daca ceea ce ati depus la ghiseu si/sau online s-a inregistrat asa cum trebuie in sistem.

 • Pentru informaţii suplimentare folosiţi următoarea adresă de e-mail (subiect acces dosar fiscal)

Datorită unor dificultăţi tehnice, domeniul yahoo nu acceptă e-mail-urile transmise de domeniul mfinante. De aceea, vă rugăm ca în relaţia cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, să utilizaţi o adresa de e-mail care să conţină un alt domeniu decât Yahoo şi la care să vă putem transmite răspunsurile noastre.

Citeste mai multe in „Accesul online la dosarul contribuabilului„.

CliF

Cu CliF, contribuabilii pot receptiona automat recipisele emise dupa 1.11.2012, pentru toate CUI-urile pentru care au drept de reprezentare, fara a fi necesara introducerea in prealabil a elementelor de identificare a documentului (index+CUI). Primariile vor putea primi si extrasele de cont emise de Trezorerie.

 Acces date prin SMS

„Acces date prin SMS” este operaţional începând din data de 30 aprilie 2013. Procedura pentru serviciul „Acces date prin SMS” a fost aprobată prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 504/2013.
Contribuabilii interesaţi pot să obţină informaţii publice despre un anumit agent economic transmiţând un mesaj text prin SMS care să conţină codul de identificare fiscală al societăţii respective, la numărul 1300. Contribuabilul va primi SMS de răspuns prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă, cu următoarele date disponibile:

 • codul de identificare fiscală (exemplu: 123456);
 • denumirea agentului economic (exemplu: SC XXXXX SRL);
 • înregistrat/neînregistrat în scopuri de taxă pe valoare adăugată (exemplu: TVA DA/NU)
 • starea de inactivitate fiscală a agentului economic (exemplu: INACTIV FISCAL DA/NU);
 • aplicarea sistemului de taxă pe valoare adăugată la încasare (exemplu: TVA ÎNCASARE DA/NU);
 • cod de siguranţă stabilit de A.N.A.F. (exemplu: 123456789).

Informaţiile furnizate prin SMS sunt în concordanţă cu datele existente în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Serviciul „Acces date prin SMS” este disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange şi Vodafone.

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Utile

 • Case de marcat cu dureri de cap

  Ultimele noutati despre case de marcat Dintr-un articol aparut cu doar cateva zile in urma pe www.wall-street.ro,...

 • Cum isi pierde o firma reputatia in 5 minute

  O firma, indiferent ca este mica sau mare, munceste mult pentru a-si crea o reputatie solida. De multe ori se intampla ca, pe piata, partenerii sa nu cunoasca absolut nimic unii despre ceilalti. Nu este in regula. Pentru ca, in orice domeniu iti desfasori activitatea, trebuie sa fii cunoscut. Sa existi pe...

 • Dividende in avans

    S-a dat drumul la dividende Statul roman a dat drumul la dividende. Dar nu oricum, ci...

 • Amintire cu Parintele Teofil Brasoveanul

  Parintele Teofil era un om minunat Parintele Teofil Brasoveanul te facea sa crezi cu adevarat ca undeva...

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact