Venituri pasive

Cum te poti imbogati

Cum te poti imbogati
Laurentiu Ianculescu

venit pasiv

Indrazneste si schimba-ti viata

Unii ar spune ca trebuie sa muncesti neintrerupt, zi si noapte si ca, pana la urma, banii vor veni la tine. Au dreptate, dar intr-un procent extrem de mic. Pentru ca banii vin doar la cei care cauta bani si care incearca sa-i obtina. Poate ca unii dintre voi va aduceti aminte de bancul ala in care se intalnesc 2 evrei si unul il intreaba pe celalalt:

“-Ce mai faci?

-Bine, muncesc 10 ore pe zi.

-Si bani cand mai faci?!”.

Este un exemplu edificator pentru modul in care marea majoritate a oamenilor, nu stiu sa faca bani. Nu trebuie sa va simtiti frustrati, pentru ca nu ne-a invatat nimeni alfabetul financiar. Cand fiul meu a inceput sa se gandeasca la ce facultate ar vrea sa intre, i-am spus asa: “Fa orice fel de facultate vrei, dar fa si una economica. Ca sa inveti sa citesti niste indicatori, sa-ti insusesti niste termeni economici, sa poti citi un contract altfel decat cineva care cumpara un ziar, sa vezi de ce si cum se cheltuie banii”. Recunosc, sa faci o facultate economica in Romania nu inseamna sa inveti alfabetul financiar – si asta o stiti toti cei care ati facut asa ceva – dar inseamna sa faci cativa pasi pe taramul unde se invart banii, sa inveti sa tragi propriile concluzii dintr-o informatie economica. Daca televiziunile pun accentul pe ceva anume, tu sa stii din start daca poate fi adevarat sau sunt aberatii. Dar sa revin la articolul initial… Cand spun sa folositi altfel timpul in care munciti, asta nu inseamna sa nu mai muncesti, ci sa muncesti creativ si eficient. Dar, ganditi-va la un lucru extrem de simplu: daca munciti 10 ore pe zi si va straduiti sa faceti totul cum trebuie, cate ore mai sunteti dispusi sa alocati pentru un business care sa va scoata din capcana sobolanului?! Probabil ca deloc. Sau poate foarte putini mai reusesc sa aloce 1-2-3 ore. Ganditi-va insa ce s-ar intampla daca ati aloca in locul celor 3 ore si pe cele 10 dinainte! Ati avea un timp in care sa va ganditi la afacerea voastra: ce sa faceti cu ea, cum sa o faceti, ce sa imbunatatiti, ce sa nu mai faceti etc.

Acum opriti-va din citirea acestui articol si raspundeti sincer la 2 intrebari:

  • 1. Cat timp alocati pentru a face bani?
  • 2. Cat de eficienta este munca pe care o desfasurati?

Daca sunteti salariati, este exclus sa raspundeti:

Muncesc 8 (sau 10 ore pe zi) pentru a face bani.

Pentru ca cele 8 ore nu le folositi pentru a face bani ci pentru ca daca nu le-ati munci patronul v-ar da afara. Incercati sa stati, sa nu va indepliniti obligatiile de serviciu, sa nu indepliniti indicatorii de plan. Ghiciti ce se va intampla: veti fi dati afara si veti ramane fara salariu.


Deci orele de munca la program nu sunt ore in care faceti bani. Restul orelor sunt alocate pentru a face bani, iar eficienta lor este data de sumele de bani suplimentare pe care le primiti. Atentie, nu al 13-lea salariu si nici prima de Paste sau de Craciun pe care o primesc aproape toti salariatii – astea nu reprezinta eficienta in folosirea timpului.

Daca ati raspuns ca faceti bani si ca munca este eficienta, atunci va felicit, pentru ca sunteti printre putinele persoane in stare de asa ceva.

Daca insa ati realizat ca afara de serviciu si salariu, nu faceti nimic altceva si ca nu aveti parte constant de mariri de salariu, altele decat cele facute la toata lumea, atunci e timpul sa faceti ceva pentru voi. Nu va neglijati serviciul, ci eficientizati munca.

 

va continua

 

Cei care au inteles ca trebuie sa faca ceva ca sa iasa din capcana salariului si au 2 ore la dispozitie in cursul unei saptamani, dupa amiaza, imi pot scrie pe adresa laurentiu.ianculescu@gmail.com si ne putem vedea pentru a le recomanda un sistem activ prin care, daca se implica, pot ajunge sa obtina venituri pasive. Implicarea nu se va suprapune peste serviciul lor, dar necesita un timp suplimentar alocat. Drumul catre veniturile pasive nu este pentru toata lumea ci doar pentru cei care inteleg ca lucrurile functioneaza si ca este nevoie doar de putin timp investit.

Propunerea este valabila pentru Bucuresti si Ilfov. Pentru cei care locuiesc in afara acestor zone, intalnirile si participarea lor la instruire se poate face si on-line.

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Venituri pasive
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Venituri pasive

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact